Στα διεθνή ΜΜΕ έφτασε το θέμα με τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-14, 10:50:51
Στα διεθνή ΜΜΕ έφτασε το θέμα με τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Διεθνείς προεκτάσεις έχει λάβει το ζήτημα της ρύπανσης στο Σαρωνικό με μεγάλα δίκτυα και ΜΜΕ στον κόσμο να κάνουν εκτενή ρεπορτάζ με φωτογραφίες. 

BBC, Independent, Reuters, Associated Press αλλά και δεκάδες ιστοσελίδες τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στα ανοιχτά της Σαλαμίνας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, την επόμενη ημέρα να «μαυρίσουν» οι παραλίες του νησιού σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων και δυο μέρες μετά η ρύπανση από το μαζούτ να φτάσει αρχικά στην Πειραϊκή και κατόπιν στην παραλιακή. 

Το βρετανικό BBC έχει στο δικό του ρεπορτάζ ένα βίντεο το οποίο μάλιστα ανέβηκε τόσο στην ιστοσελίδα του δικτύου όσο και στην σελίδα του στο Facebook. Δείχνει μεταξύ άλλων ένα πουλί παγιδευμένο στο μαζούτ να παλεύει να πετάξει και να σωθεί, ενώ φιλοξενεί και την κραυγή απόγνωσης των κατοίκων του νησιού, που αναζητούν ευθύνες. 

Ο επίσης βρετανικός Independent στο δικό του ρεπορτάζ εστιάζει στην εκτίμηση πως χιλιάδες θαλάσσια ζώα, που ζουν τόσο μέσα στο νερό, όσο και κοντά σε αυτό, θα επηρεαστούν από την ρύπανση. 

Το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκριση από την Αθήνα περιγράφει την καταστροφή, κάνοντας λόγο για «μια πυκνή πετρελαϊκή κοιλίδα που μέχρι την Τετάρτη είχε καλύψει τις ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρας επί αρκετά μίλια».

Τέλος, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ανέβασε το θέμα στον επίσημο λογαριασμό ειδήσεων που διατηρεί στο Twitter, παραθέτοντας φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=