ΕΛΛΑΔΑ

«Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί»

τα-λεφτά-τα-φάγαμε-όλοι-μαζί-851206

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου ανακοίνωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα ευθύνες έχουν όλα τα κόμματα.

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε το προηγούμενο κύμα ως «ένα πρώτο βήμα νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δημοσίου» και συμπλήρωσε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε».

«Ετοιμάζεται το δεύτερο πακέτο για εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο λογιστικό και την εξοικονόμηση προσπαθειών. Για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ακόμη και τα μικρά κόμματα της Αριστεράς που δεν κυβερνούν μεν, αλλά ακολουθούν την ίδια πρακτική μέσα από τους ΟΤΑ που ελέγχουν», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Προκλητικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος αναφορικά με την κριτική που δέχεται ο πολιτικός κόσμος και η Κυβέρνηση για την τύχη των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων…

 

«Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε πού τα φάγατε τα λεφτά είναι μία: «σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας , εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
 
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. κατηγορώντας τη για πελατειακές λογικές και είσοδο συμβασιούχων στο δημόσιο «από το παράθυρο».

Ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις ειδικά για το θέμα της ΑΓΡΟΓΗ «για να μην εκτεθούν συνάδελφοι», δηλαδή, είπε, «να κάνω κι εγώ ένα βήμα συνενοχής, αλλά δεν το δέχθηκα».

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προσδιόρισε ότι η δεύτερη φάση καταργήσεων και συγχωνεύσεων θα γίνει με νέο νομοσχέδιο.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στις καταργούμενες ή συγχωνευόμενες υπηρεσίες, πλην της ΑΓΡΟΓΗ που απολύονται, γιατί πρόκειται για προσλήψεις που δεν έγιναν με τους απαιτούμενους κανόνες διαφάνειας.

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης υπερασπίστηκε τόσο το έργο της ΑΓΡΟΓΗ, όσο και τις προσλήψεις που έγιναν επί ημερών του με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είπε.

Η κα Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ απέδωσε ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για το καθεστώς, όπως είπε, ομηρίας στο οποίο κρατούν τους συμβασιούχους, κρίνοντας ότι στρώνεται το έδαφος για δεκάδες απολύσεις, ενώ αγνοείται το γεγονός ότι καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο Ηλίας Πολατίδης από τον ΛΑΟΣ χαρακτήρισε πολύ λίγες τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις που γίνονται με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο -περί τις 78- ενώ είπε ότι τα κροκοδείλια δάκρυα των δύο μεγάλων κομμάτων επιβεβαιώνουν απλώς γιατί διασώζεται ο δικομματισμός, ενώ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο έχει επικοινωνιακή απλώς λογική και όχι στόχο τη μείωση του κόστους.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, εξέφρασε την επιφύλαξή του για το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε τον Θεόδωρο Πάγκαλο για λαϊκισμό όταν ακολουθεί την ισοπεδωτική λογική ότι όλοι έχουν τις ίδιες ευθύνες. Ζήτησε δε τεκμηρίωση των συγχωνεύσεων και πλήρη αιτιολόγηση πόσο στοίχισαν και τι προσέφεραν οι συγχωνευόμενες ή καταργούμενες υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου