Πυρετός προετοιμασιών για την επίσκεψη Μακρόν. Αρχισαν οι συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-30, 09:57:18
Πυρετός προετοιμασιών για την επίσκεψη Μακρόν. Αρχισαν οι συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτικά, οικονομικά αλλά και επικοινωνιακά οφέλη προσδοκά να αποκομίσει η κυβέρνηση από την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που καταφθάνει στην Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές βρίσκονται «επί ποδός». Και οι συνεννοήσεις από σήμερα-τόσο σε διπλωματικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο- εντείνονται, προκειμένου να είναι άψογη η οργάνωση αλλά και να διαμορφωθεί το τελικό Πρόγραμμα.
 
Κατά πληροφορίες του iefimerida Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσουν μαζί τόσο στην Πνύκα αλλά και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση στην Πνύκα θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα της επίσκεψης Μακρόν και θα έχει τίτλο «το μέλλον της Ευρώπης και της Δημοκρατίας», οπότε και αναμένεται να σταλούν εκατέρωθεν μηνύματα από τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η Δημοκρατία. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει περισσότερη κοινωνική Ευρώπη. 

Την δεύτερη μέρα, ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος θα τοποθετηθούν –παρουσία επιχειρηματιών- στο  Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχος, απ’ όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει σινιάλο στους υποψήφιους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα.

Aρχισε η «αυτοψία» 

Στο μεταξύ μια πρώτη αυτοψία έχει ξεκινήσει στο Προεδρικό Μέγαρο από συνεργάτες και των δυο πλευρών. Αφού πρέπει να διευθετηθούν τα της αίθουσας υποδοχής, το πως ακριβώς θα καθίσουν οι επίσημοι καλεσμένοι για το δείπνο, η παρουσία των ΜΜΕ και πάσης φύσεως λεπτομέρειες.

Τη Δευτέρα η σύσκεψηστο Μαξίμου

Από πλευράς Μαξίμου, καθ΄  ύλην αρμόδιοι υπουργοί για την προετοιμασία της επίσκεψης Μακρόν είναι οι υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Στέργιος Πιτσιόρλας , οι οποίοι και θα ταξιδέψουν στο Παρίσι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Εκεί, θα έχουν συναντήσεις με τον γαλλικό ΣΕΒ αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί (Κορρές, follie follie,κ.α)

Τέλος, η μεγάλη και τελική σύσκεψη προγραμματίζεται για την προσεχή Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού.


Πηγή: iefimerida.gr
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=