ΕΛΛΑΔΑ

«Θέλουμε εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα»

θέλουμε-εξωστρέφεια-και-ανταγωνιστ-502155

Εμφαση στην εξωστρέφεια και στην ανάγκη ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στη χθεσινοβραδινή του ομιλία στο «Βελλίδειο», κάτι που είχε επισημάνει και κατά την πρωινή του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

«Το ζητούμενο είναι η εξωστρέφεια. Να δείξουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές παγκοσμίως.

» Για αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην ελληνική επιχείρηση, σε ώρες δύσκολες, σε ώρες σκληρές. Και για να πούμε ταυτόχρονα, ότι υπάρχει προς αξιοποίηση ένα καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, που όταν βρει τα κατάλληλα κίνητρα και το γόνιμο έδαφος μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει.

«Το μεγάλο ζητούμενο για τον ελληνικό λαό, μέσα από τέτοιες εκθέσεις, όπως αυτή η κραταιά, η παλιά Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία κάθε χρόνο ζυγίζει -κυρίως για τον ξένο που έρχεται- τις δυνατότητες που έχει η ελληνική οικονομία, είναι η εξωστρέφεια. Το να δείξουμε, δηλαδή, ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές, παγκοσμίως» τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει παντού ανταγωνιστικότητα: «Είμαστε όμως σε μια περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται μέσα σε αυτή τη διάσταση, μιας οικονομικής πολιτικής που δε συμπλέει ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε.»

Στα περίπτερα

Ο κ. Σαμαράς, συνεχάρη τους υπαλλήλους και το προσωπικό της ΔΕΘ για την 75η Έκθεση, τονίζοντας ότι «έχουμε υποστεί μεγάλη δυσφήμηση στο εξωτερικό και τέτοιες εκθέσεις είναι διαφήμιση».

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ ξεκίνησε από το κτίριο της διοίκησης, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις της HELEXPO και της ΔΕΘ.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και του δώρισε την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα λεύκωμα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Δημητρίων».

Στη συνέχεια έκανε μία σύντομη επίσκεψη στο περίπτερο της κοινωνικής οργάνωσης «Αγάπη». Τον υποδέχθηκε η επικεφαλής της οργάνωσης και βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Έλενα Ράπτη.

Ξεναγήθηκε στα περίπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Αγγελιοφόρος» και άφησε τελευταίο το περίπτερο της νομαρχίας, όπου τον υποδέχτηκαν, υπό τους ήχους ποντιακού συγκροτήματος και χορού, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Αργότερα επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο της πόλης, όπου τον ξενάγησε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Η βραδινή ομιλία

Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όσους ψήφισαν και όσους καταψήφισαν το μνημόνιο χάραξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου ενώπιον των παραγωγικών φορέων στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας παράλληλα την εναλλακτική λύση που προτείνει το κόμμα του.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κρίση χρέους, για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η πολιτική της, τονίζοντας ότι δεν ήταν αναπόφευκτο να φτάσουμε στο μνημόνιο, περιγράφοντας το «άλλο μίγμα πολιτικής» που προτείνει η ΝΔ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου