ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας: Ψυχικά διαταραγμένος ο δράστης

επίθεση-στον-δήμαρχο-ελευσίνας-ψυχικ-336291

Με ασυνάρτητο λόγο, ο δράστης της αδιανόητης επίθεσης στον Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν εξοργισμένος μαζί του θεωρώντας ότι είχε παρέμβει σε οικογενειακή και προσωπική του υπόθεση. Τα αίτια της επίθεσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν σχετίζονταν με την λήξη της σύμβασής του στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο 35χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί στο πρόσφατο παρελθόν και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Ο συμβασιούχος στα συνεργεία καθαριότητας, μπήκε στο δημαρχείο χθες στις 11:00 το πρωί, και ζήτησε από τον δήμαρχο να τον δει κατ’ ιδίαν για προσωπικό του θέμα. Ο κ. Τσουκαλάς τον κάλεσε στο γραφείο του για να συζητήσουν. Η συζήτηση έγινε εντονότερη με τον δράστη να βγάζει μαχαίρι από την ζώνη του και να μαχαιρώνει τον κ. Τσουκαλά στον μηρό και την κνήμη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, βγήκε από το γραφείο του Δημάρχου με ψυχραιμία και τράπηκε σε φυγή. Αφού πέταξε το μαχαίρι, κατευθύνθηκε σε καφετέρια της οδού Παπαγιάννη στην Ελευσίνα, όπου συχνάζει, και παρήγγειλε καφέ περιμένοντας τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν, του πέρασαν χειροπέδες και βρήκαν πεταμένο στο δρόμο το μαχαίρι. Ο δράστης απασχολείται στο Δήμο Ελευσίνας με οκτάμηνη σύμβαση που λήγει τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζει με τη μητέρα του στην Ελευσίνα και ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Κατά τη σύλληψή του δεν φάνηκε μετανιωμένος αλλά συνέχισε να αναφέρεται στο προσωπικό του θέμα, που τον οδήγησε στην εγκληματική ενέργεια σε βάρος του κ. Τσουκαλά. Ο 35χρονος κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μετά την επίθεση ο Δήμαρχος μεταφέρθηκε από υπαλλήλους του Δήμου στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική σε καλή κατάσταση. Χθες, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς οι γιατροί φοβήθηκαν μήπως έχει χτυπηθεί κάποια αρτηρία. Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και κατά πάσα πιθανότητα σύντομα θα πάρει εξιτήριο. Η επίθεση σε βάρος του καταδικάστηκε από την κυβέρνηση, όλα τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τον πρόεδρο της Βουλής. Ανακοίνωσε εξέδωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ που κάνει λόγο για καταδικαστέα και κατακριτέα ενέργεια.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου