ΕΛΛΑΔΑ

Έλυσαν τη σιωπή τους οι γονείς του Αμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ζάκυνθο

έλυσαν-τη-σιωπή-τους-οι-γονείς-του-αμερ-342205

Έλυσαν τη σιωπή τους και μίλησαν για πρώτη φορά για τον θάνατο του γιου τους, οι γονείς του 22χρονου Μπακάρι Χέντερσον, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Ζάκυνθο τον Ιούλιο.

Οι γονείς του Τζιλ και Φιλ Χέντερσον μίλησαν στην εκπομπή “CBS This Morning”, φιλοξενώντας το team στο σπίτι τους στο Όστιν του Τέξας.

Η μητέρα του, Τζιλ Χέντερσον, αποκάλυψε ότι ο γιος της αισθανόταν καλύτερα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ένιωθε πιο ασφαλής στην Ευρώπη και γενικότερα στο εξωτερικό, ξέρετε πώς είναι τώρα το κλίμα με τους Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ», δήλωσε η μητέρα.

Ήταν ένας πολλά υποσχόμενος νέος που είχε μόλις αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και στα 22 του είχε ήδη ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου. Τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε για τις διακοπές του την Ελλάδα.

Ο Μπακαρί τους έστελνε βίντεο στα οποία έδειχνε να χαίρεται τις διακοπές του, κάνοντας ελεύθερη πτώση από βράχους και να αποκαμβάνει τις παραλίες της Ζακύνθου, μία ημέρα πριν οι γονείς του λάβουν το τηλεφώνημα από την αμερικανική πρεσβεία, που τούς μετέφερε την τραγική είδηση. Εύχονταν να είναι καλά.

Όμως τα νέα δεν ήταν καλά. Ο γιος τους είχε πέσει νεκρός, αφότου ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο μπαρ της Ζακύνθου.

Η παρουσιάστρια Gayle King ρώτησε αν το κίνητρο ήταν ρατσιστικό ή συνέβη κάτι που έφερε τα πράγματα εκτός ελέγχου και ήταν το άτυχο θύμα που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

«Ίσως να μην ξεκίνησε μ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά τελικά να κατέληξε έτσι», είπε η μητέρα. Οι Χέντερσον τόνισαν ότι ο γιος τους ένιωθε πιο άνετα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αισθανόταν πιο ασφαλής στην Ευρώπη και γενικότερα εκτός ΗΠΑ. Ξέρετε τώρα πώς είναι το κλίμα με τους Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ», σημείωσε.

Αυτή ήταν και η τραγική ειρωνεία… Ο 22χρονος επέλεξε το ελληνικό νησί για να γλιτώσει τη βία και τελικά ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. «Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους» τόνισε η ίδια, με την μητέρα του νεαρού θύματος να συμφωνεί και να γνέφει με το κεφάλι της συγκαταβατικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ του Ιουλίου όταν διαπληκτισμός μέσα σε μπαρ στον Λαγανά οδήγησε στον θάνατο του 22χρονου Χέντερσον. Αφορμή φαίνεται να στάθηκε μία σέλφι με την μπαργούμαν από τη Σερβία που τους σέρβιρε τα ποτά.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας 32χρονος Σέρβος πλησίασε το τραπέζι του Jaward-Bakari και άρχισε να χτυπά με δύναμη ένα μπουκάλι μπύρα.

Ακολούθησαν ύβρεις με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι ο 22χρονος χαστούκισε τον 32χρονο Σέρβο. Εκείνος φέρεται να άρπαξε ένα μπουκάλι μπύρα και να το έσπασε πάνω στο κεφάλι του νεαρού Αμερικανού.

Έπειτα από μερικά λεπτά τσακωμού, ο 22χρονος και οι φίλοι του αποφάσισαν να φύγουν από το μαγαζί. Λίγα μέτρα πιο μακριά από μία ομάδα Σέρβων, περίπου δέκα ατόμων, ακολούθησε τον νεαρό, σκοτώνοντάς τον με γροθιές και κλωτσιές μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, όπως καταγράφηκε σε ανατριχιαστικά βίντεο.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου