ΕΛΛΑΔΑ

Οι καπνοί από τις πυρκαγιές της Αττικής αναστατώνουν και την Κρήτη!

οι-καπνοί-από-τις-πυρκαγιές-της-αττική-356501

Μέχρι την Κρήτη έχει φτάσει ο καπνός από τις μεγάλες φωτιές που κατακαίγουν την Αττική. Συγκεκριμένα στον κάμπο της Μεσαράς υπάρχει ένα νέφος και μυρουδιά καπνού, μια θολούρα, ενώ πολύ περισσότεροι καπνοί υπάρχουν στο φαράγγι του Ζαρού.

Τα Χανιά έχουν δεχτεί τη μεγαλύτερη ποσότητα καπνού, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, ενώ υπάρχει περιοχή που δεν βλέπεις ούτε στα 10 μέτρα από τον καπνό!

Εικόνα από τον δορυφόρο Sat24 που φαίνεται ο καπνός που φτάνει στην Κρήτη…

Ανησυχία σκόρπισε και στους κατοίκους της Ιεράπετρας .

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε στην Ιεράπετρα, είναι αισθητοί οι καπνοί που έχουν «κατακλύσει» το περιοχή. Το περιστατικό επιβεβαιώνει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μάλιστα ο κ. Μαραγκάκης, Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης στο Πυροσβεστικό Σώμα, δηλώνει στο neakriti.gr:

«Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Όταν ο άνεμος είναι ευνοϊκός, τότε έχουμε τέτοια φαινόμενα στην Κρήτη». Παράλληλα, ανέφερε: «Το νέφος από τη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής είναι αισθητό σε διάφορα σημεία της Κρήτης, όπως η Μεσσαρά και τα Σφακιά».

Όπως ήταν φυσικό, η αναστάτωση για τους κατοίκους του Λασιθίου ήταν πολύ μεγάλη. Ιδιαίτερα την ώρα που σπίτια και δάση καίγονται στην Αττική, ο φόβος «αυξήθηκε» κατακόρυφα.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική καθησυχάζει ότι δεν πρόκειται για κάποια πυρκαγιά στην Κρήτη.

Πηγή: e-mesara, neakriti.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου