ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωσε υποψήφιος και ο Αλαβάνος

δήλωσε-υποψήφιος-και-ο-αλαβάνος-851206

Στα πρόθυρα της διάσπασης βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του να επιλέγουν διαφορετικές στρατηγικές για τις εκλογές του Νοεμβρίου και τον Αλ. Αλαβάνο να ανακοινώνει υποψηφιότητα κόντρα στην πρόταση του Αλ. Τσίπρα για τον Αλ. Μητρόπουλο.

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό «Ελεύθερη Αττική» ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Αλαβάνος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στους πολίτες να τοποθετηθούν για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, «ενάντια στο Μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».

Eίπε μάλιστα ότι αν εκλεγεί περιφερειάρχης, δεν θα επιτρέψει σε κανένα μέλος της τρόικας να περάσει την είσοδο δημόσιου κτιρίου ή υπηρεσίας της Αττικής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι «δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων».

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι μια πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι θα μπορούσε να ήταν κοινός υποψήφιος, αλλά δεν δέχθηκε ο ίδιος.

Ανέφερε ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή ενότητα, ενώ για την περιφέρεια Αττικής σημείωσε ότι το εγχείρημα είναι ενωτικό και είναι ανοιχτό σε μεγαλύτερη διεύρυνση.

Στο ΣΥΡΙΖΑ

Σε αδιέξοδο κατέληξε και η πρωινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Αττικής, καθώς κάθε πλευρά παρέμεινε στις θέσεις της. Στο τραπέζι βρίσκονταν τα ονόματα του Θανάση Δρίτσα και της Νάντιας Βαλαβάνη.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ στη μακρά και έντονη συνεδρίαση που είχε την Τετάρτη ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την τελική πρόταση που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου.

Εναλλακτικά προτείνεται η υποψηφιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Δρίτσα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπό του στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τσίπρα, προβλέπεται η συμμετοχή του Αλέξη Μητρόπουλου στον συνδυασμό για την Περιφέρεια Αττικής με υποψηφιότητα του εργατολόγου στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, ο ΣΥΝ θα στηρίξει τον κ. Μητρόπουλο.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον BHMA 99,5 ο βουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησε κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο λέγοντας ότι «ο Αλέκος Αλαβάνος μετάνιωσε για την αποχώρησή του και προσπάθησε να επιβάλει εκβιαστικά την επιστροφή του. Επέλεξε μια πολιτική μετωπικής αντιπαράθεσης». Πρόσθεσε ότι ο κόσμος της Αριστεράς περνά «οδυνηρές ώρες».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου