ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικό σχέδιο για τις προτεραιότητες

συνολικό-σχέδιο-για-τις-προτεραιότητ-851206

Σε δεκαπέντε περίπου ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας. Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο νέος υπουργός ΑΑΤ Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ. Στη συνάντηση με την κορυφαία οργάνωση των αγροτών συμμετείχαν και οι υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και συζητήθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες του αγροτικού τομέα. "Ήταν πολύ φυσικό να ξεκινήσουμε από την ΠΑΣΕΓΕΣ που είναι ο θεσμικός εκπρόσωπος των συνεταιρισμών", πρόσθεσε ο κ. Σκανδαλίδης.

Το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ παρέδωσε στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου το υπόμνημα με τα σημαντικότερα προβλήματα και τις αντίστοιχες προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, που έχει δοθεί ήδη στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της ΔΕΘ. "Πρέπει να φύγουμε από τη λογική των επιδοτήσεων και να περάσουμε στη λογική ενίσχυσης των επενδύσεων, για να παράξουμε πλούτο", έδωσε το στίγμα της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο πρόεδρος της Τζανέτος Καραμίχας.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε: "Είναι φανερό από τη σύνθεση της ηγεσίας του υπουργείου, ότι είμαστε αποφασισμένοι ως άνθρωποι του διαλόγου να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση με όλους τους φορείς του αγροτικού κόσμου για τη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων της πολιτικής μας και των στόχων μας. Καθένας από μας, πρέπει να υποχωρούμε ένα βήμα πίσω για να κάνουμε μια συνολική προσπάθεια στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων της αγροτικής οικονομίας.

Στη συνέχεια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επισκέφτηκε για μία περίπου ώρα την ΓΕΣΑΣΕ. Ο πρόεδρος Γιώργος Γωνιωτάκης παρέδωσε στον κ. Σκανδαλίδη δύο έγγραφα με τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας για τα βασικότερα θέματα του αγροτικού τομέα και επεσήμανε ότι οι συνδικαλιστές θα είναι δίπλα στο υπουργείο στο διάλογο και απέναντί του όταν θα θίγονται τα συμφέροντα των αγροτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου