ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή η ανησυχία για την αγορά εργασίας

κοινή-η-ανησυχία-για-την-αγορά-εργασία-478883

Με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και το ΣΕΒ συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, στο πλαίσιο των επαφών του με παραγωγικούς φορείς ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Την ανησυχία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση, κυρίως στην αγορά εργασίας, εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ, τα οποία συναντήθηκαν μαζί του στη Ρηγίλλης.

Η ΓΣΕΕ παρουσίασε τις θέσεις της ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως η ύφεση μετατρέπεται σε κρίση απασχόλησης με διόγκωση της ανεργίας.

O πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, που να βοηθούν την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων, κάνοντας λόγο για την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μίγματος οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Παναγόπουλος προέβλεψε ένα ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναφερόμενος στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να εφαρμόσει -όπως είπε χαρακτηριστικά- την υπερίσχυση των επιχειρηματικών συμβάσεων πάνω στις κλαδικές.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε πως δεν κρίνονται οι ανασχηματισμοί, αλλά η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Ευάγγελος Μπουζούλας εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση, τονίζοντας πως δεν θα αλλάξει τίποτα με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για το μνημόνιο.

Ο αρμόδιος τομέαρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης επισήμανε πως ο ανασχηματισμός μπορεί να προσπάθησε να κλείσει εσωτερικά ζητήματα της κυβέρνησης, τα κοινωνικά θέματα όμως παρέμειναν ανοιχτά.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως το ζήτημα της ύφεσης και της ανεργίας είναι μπροστά μας και η αντιμετώπισή του αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ.

Μετά το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης και αμέσως μετά το τέλος της ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Δρετάκος, δήλωσε ότι οι πολιτικές των τελευταίων ετών «με αποκορύφωμα αυτή την κυβέρνηση και το μνημόνιο έχουν βυθίσει τη χώρα και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό ο κ. Δρετάκος είπε ότι «ζητούμε να αλλάξουν οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα».

Συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στη Ρηγίλλης. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι όσοι έχουν υπεύθυνο λόγο και ρόλο στον τόπο μας καλούνται σήμερα να εκπέμψουν το μήνυμα εντός και εκτός της χώρας ότι η Ελλάδα αλλάζει. "Από τη ΝΔ προσδοκούμε να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα σύγχρονη και φιλική στην επιχειρηματικότητα, να θεμελιωθεί μια νέα μορφή ανάπτυξης βασισμένη στην πραγματική οικονομία και όχι στο πελατειακό κράτος", ανέφερε τονίζοντας πως η συντομότερη υπέρβαση του μνημονίου αποτελεί αυτονόητο εθνικό στόχο. Σημείωσε δε ότι αυτό θα επιτευχθεί με αποτελεσματική εφαρμογή "των εκσυγχρονιστικών αλλαγών που χρειαζόμαστε και που τόσα χρόνια δεν τολμήσαμε να κάνουμε" και τόνισε πως το μνημόνιο δεν πρέπει να διχάζει τους Έλληνες αλλά να τους ενώνει σε μια συλλογική προσπάθεια να ξεπεραστεί η ανάγκη που το επέβαλλε.

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό είπε ότι μεγαλύτερη σημασία από τις αλλαγές προσώπων έχουν τα προβλήματα "που παραμένουν τα ίδια και η κυβερνητική πολιτική θα κριθεί στο σύνολό της από την αποτελεσματικότητά της να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση και την πρόκληση της αλλαγής".

Με ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ

Συνάντηση με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος (υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου) έθεσε στον κ. Σαμαρά το πρόβλημα δυσλειτουργίας του β’ βαθμού της αυτοδιοίκησης, λόγων οικονομικών προβλημάτων και υποστελέχωσης.

Τόνισε δε ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μπορέσει ο Καλλικράτης, παρά τις ελλείψεις του, να είναι ένα αποδοτικό εργαλείο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και μέλος της ΕΝΑΕ Γιάννης Μίχας δήλωσε πως ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να μη μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε εκλογές μνημονίου – αντιμνημονίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ανέφερε ότι παρουσίασε στον Αντώνη Σαμαρά τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω της υποχρηματοδότησης που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο για την επόμενη τριετία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου