ΕΛΛΑΔΑ

Το πολιτικό ενδιαφέρον «μετακομίζει» στη ΔΕΘ

το-πολιτικό-ενδιαφέρον-μετακομίζει-489616

Με την παρουσία του στην τελετή του αγιασμού της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΔΕΘ , που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Helexpo θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στη φετινή έκθεση ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τις διοικήσεις των Helexpo και ΔΕΘ (10.00), ενώ στις 10.45 θα επισκεφτεί τους χώρους της ΔΕΘ. Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο «Ι. Βελλίδης» έχει προγραμματιστεί για τις 20.00. Στις 12/9, ο κ. Παπανδρέου θα δώσει συνέντευξη Τύπου (12:00, στο «Ι. Βελλίδης»). Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που διένειμε η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη ΔΕΘ στις 18/9 (20.00,«Ι. Βελλίδης»), ενώ στις 19/9 και ώρα 12.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων αρχηγών κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής:

-Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ στις 14/9, όπου θα έχει συνάντηση με τα προεδρεία HELEXPO-ΔΕΘ στις 17.30, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 19.00)

– Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα στις 15/9 θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα θα έχει συνάντηση με τα προεδρεία των δύο εταιριών στις 9.30 και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 11.00.

– Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 16/9 και ώρα 12.00.

Εκτιμήσεις για πάνω από 250.000 επισκέπτες

Εν τω μεταξύ, πάνω από 250.000 επισκέπτες εκτιμούν ότι θα προσελκύσουν οι διοργανωτές της Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα διαρκέσει από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου. Οι φετινές συμμετοχές ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 1.041, έναντι 915 πέρυσι, ενώ αισθητά αυξημένος είναι και ο συνολικός εκθεσιακός χώρος.

Η φετινή διοργάνωσή έχει ως τιμώμενη χώρα την Ουγγαρία, ενώ η κεντρική της θεματολογία είναι η καινοτομία και η πράσινη ανάπτυξη. Ενδεικτικό είναι πάντως ότι η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στην έκθεση έχει περιοριστεί σε επίπεδα κάτω του 20%, αντανακλώντας -σύμφωνα με τον πρόεδρο της HELEXPO, κ. Πάρι Μαυρίδη, «τις κυβερνητικές επιταγές για περικοπή των κρατικών δαπανών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω κρίσης, η τιμολογιακή πολιτική της HELEXPO περιλάμβανε εκπτώσεις 25%-30% για τη συμμετοχή των εκθετών στη φετινή ΔΕΘ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει αντίστοιχα μεγάλη επίπτωση στα έσοδα. «Τα έσοδα ενδέχεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερα ή στα ίδια επίπεδα με πέρυσι», σημείωσε.

Σταθερή στα 6 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά παρέμεινε η τιμή του εισιτηρίου για το κοινό, ενώ εκπτώσεις προβλέπονται για ειδικές ομάδες πληθυσμού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου