ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δικαιοσύνη το βίντεο με τον βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

στη-δικαιοσύνη-το-βίντεο-με-τον-βανδαλ-389492

Θύελλα αντιδράσεων έχει σηκώσει βίντεο στο youtube στο οποίο απεικονίζεται ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης» να βεβηλώνει το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Λάρισας.

Η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη το βίντεο με το βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Λάρισα και με ακραία ρητορική αντισημιτικού μίσους που ανάρτησε τη Δευτέρα στο κανάλι του στο youtube ο ρασοφόρος, που αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης».

Την αγανάκτησή του για το θέμα εξέφρασε μεταξύ άλλων και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, το οποίο σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει το περιστατικό «επαίσχυντο και λυπηρό», ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στη σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο ρασοφόρος «βεβήλωσε με χυδαιότητα το πρώτο μνημείο Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987 στην μνήμη των Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου».

Τέλος το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει την βεβαιότητα ότι όλοι οι τοπικοί φορείς της Λάρισας θα αποδοκιμάσουν το περιστατικό, «θα απομονώσουν τους δράστες και θα σεβαστούν το μνημείου του Ολοκαυτώματος της Λάρισας και την Εβραϊκή κοινότητα η οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου