ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη αποχώρηση της Ν.Δ. από Εξεταστική

τρίτη-αποχώρηση-της-ν-δ-από-εξεταστική-492325

Την αποχώρηση της και από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων – μετά την Εξεταστική για το Βατοπέδιο – ανακοίνωσε πριν από λίγο, η ΝΔ καταγγέλλοντας «δομημένο αποπροσανατολισμό, δομημένους εκβιασμούς και δομημένα ψεύδη».

Σε δηλώσεις τους, οι βουλευτές της ΝΔ και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής τόνισαν ότι είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθούν τέτοιες συμπεριφορές και κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ ότι αρνήθηκε επανειλημμένα να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση των ομολόγων από το 1997, ενώ ακολούθησε την τακτική εκβιασμών και τρομοκράτησης μαρτύρων.

«Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Επιτροπής το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί εμπειρογνώμονες και ενυπόγραφα έγγραφα και στηρίζεται σε ανυπόγραφα ή και ανώνυμα κείμενα. Είναι προφανές ότι έχει βγάλει πόρισμα. Έχει δικάσει και καταδικάσει. Έχει προαποφασίσει για ενόχους χωρίς στοιχεία, χωρίς ούτε μία μαρτυρία. Αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός» τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι βουλευτές της ΝΔ.

Και καταλήγουν:

«Η ΝΔ υπηρέτησε εξ αρχής το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια δίχως σκοπιμότητες και υπεκφυγές. Κατόπιν αυτών, με αίσθημα ευθύνης, αποχωρούμε από την Εξεταστική Επιτροπή. Μια επιτροπή που το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε σε πολιτική αρένα με τάσεις ανθρωποφαγίας.

» Δεν ψάχνουν την αλήθεια, παραπληροφορούν, συκοφαντούν και κυρίως επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, καθηλωμένοι στο μνημόνιο τους. Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

 

Γ. Πεταλωτής: «Φόβος της ενοχής»

Ο εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ για την τρίτη αποχώρησή της από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τα ομόλογα και επανέλαβε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα ψευδή στοιχεία που έστελνε η προηγούμενη κυβέρνηση στους εταίρους μας, θα υλοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «λιποταξία» και «άτακτη φυγή», που «καταδεικνύει πολιτική ανευθυνότητα, αποτελεί ομολογία ενοχής και προσβάλλει βάναυσα και ευθέως τον Έλληνα πολίτη, την κοινοβουλευτική διαδικασία και το δημοκρατικό πολίτευμα».

«Ο φόβος της ενοχής οδηγεί τη ΝΔ σε σπασμωδικές κινήσεις συγκάλυψης των ευθυνών της και φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν και εμφανίζονται προκλητικά αμετανόητοι»,σημείωσε, εκτιμώντας ότι «ετοιμάζονται να λιποτακτήσουν κι από άλλες εξεταστικές επιτροπές, όποτε χρειαστεί, για να καλύψουν τις ευθύνες τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής, Βασίλης Μουλόπουλος, σημείωσε ότι η αναίτια αποχώρηση από την Επιτροπή επιβεβαιώνει τις υποψίες για μεθοδευμένες τακτικές συγκάλυψης των πολιτικών σκανδάλων και των πολιτικών ευθυνών.

«Τα δύο κόμματα εξουσίας, στην προσπάθειά τους να επιρρίψουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο, αναλώνονται με ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων που οδηγεί μοιραία σε αδιέξοδο την έρευνα της Επιτροπής.

» Έρευνα, η οποία ήδη είχε προβλήματα από τις προκατασκευασμένες συγκρούσεις διά ασήμαντον αφορμήν των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και την αρνητική στάση της πλειονότητας των μαρτύρων – κρατικών λειτουργών που προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες των υπηρεσιών τους στην υπόθεση.

» Πολύ φοβάμαι ότι η απαίτηση των εργαζομένων να μάθουν τι συνέβη στα Ταμεία τους θα μείνει χωρίς απάντηση».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου