ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε επταμελής σπείρα που έκανε 19 διαρρήξεις

αγρίνιο-εξαρθρώθηκε-επταμελής-σπείρ-402256

Εκτός από τα μετρητά και μια μοτοσικλέτα, είχαν αρπάξει πλήθος κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή αξίας άνω των 46.000 ευρώ

Η λεία από τις 19 διαρρήξεις που διέπραξε στο Αγρίνιο η σπείρα της οποίας ήταν μέλος ένας 48χρονος, ήταν ιδιαίτερα πλούσια αλλά το μερίδιό του δεν του… έφτανε! Έτσι, εξαπάτησε πέντε πολίτες πείθοντάς τους ότι είναι συγγενής του διευθυντή του Ο.Δ.Δ.Υ. Και μπορούσε να τους εξασφαλίσει φτηνά αυτοκίνητα!

Μαζί με τους έξι συνεργούς του ηλικίας 23 ως 53 χρόνων, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, ο 48χρονος «χτυπούσε» σπίτια στο Αγρίνιο τους τελευταίους έξι μήνες. Εκτός από τα μετρητά και μια μοτοσικλέτα, είχαν αρπάξει πλήθος κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή αξίας άνω των 46.000 ευρώ, τα οποία πωλούσαν αμέσως σε ένα ενεχυροδανειστήριο στο Μεσολόγγι. Στο σπίτι των ιδιοκτητών του, βρέθηκαν αρκετά τέτοια είδη των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Οι πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας οδήγησαν στην ταυτοποίηση των επτά μελών της συμμορίας, αλλά και στην εξιχνίαση πέντε υποθέσεων απάτης από τον 48χρονο που συστηνόταν ως υπάλληλος του Ο.Δ.Δ.Υ. και συγγενής του διευθυντή και έπειθε τα θύματά του ότι θα συμμετείχαν σε δημοπρασία και θα αγόραζαν οχήματα σε πολύ χαμηλή τιμή. Έτσι, τους απέσπασε συνολικά 3.200 ευρώ.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, κλοπή κατά συναυτουργία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, μαζί με την ξεχωριστή δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του 48χρονου.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου