ΕΛΛΑΔΑ

Νέες εντάσεις με Ντόρα και Ψωμιάδη

νέες-εντάσεις-με-ντόρα-και-ψωμιάδη-480810

Ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να κλείσει τα εσωκομματικά «μέτωπα» με διαφωνούντες των επιλογών του για υποψηφιότητες στις εκλογές του Νοεμβρίου, νέες εστίες τριβών και εντάσεων δημιουργούνται στο κόμμα.

Ο Α. Σαμαράς έστειλε τελεσίγραφο, με απειλή διαγραφής, στον Π. Ψωμιάδη να μην περιλάβει τον αδελφό το στο ψηφοδέλτιο που θα ανακοινώσει, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε νέο «μήνυμα» στην ηγεσία, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει πολλά.

 

Τελεσίγραφο

Τελεσίγραφο στον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό για την περιφέρεια τον αδελφό του.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να βάλει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ο οποίος, στη συνέχεια, θα έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ του έστειλε μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής.

Εάν ο κ. Ψωμιάδης συμπεριλάβει τελικά τον αδελφό του στο ψηφοδέλτιο που θα ανακοινώσει το πρωί της Τετάρτης, η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.

Η Ντ. Μπακογιάννη

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει ανακωχή με διαφωνούντες (Έλσα Παπαδημητρίου, Αθ. Γιαννόπουλο), η Ντόρα Μπακογιάννη εκτοξεύει νέες βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά, επικρίνοντας τη λογική του «αποφασίζω και διατάζω» για τους υποψηφίους των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα Κικίλια υψηλού ρίσκου και τονίζει ότι όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το πρωί της Τρίτης, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι θα στηρίξει την επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη, ωστόσο χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Β. Κικίλια υψηλού ρίσκου, εκφράζοντας αμφιβολίες εάν θα «βγει» στη ΝΔ.

«Η ΝΔ έχει την πλειοψηφία σε δήμους και πρώην νομαρχίες, ενώ διαθέτει εκλεκτούς βουλευτές. Είναι απορίας άξιο που κανείς από όλους αυτούς δεν ρωτήθηκε να εκφράσει την άποψή του για τις υποψηφιότητες» τόνισε η κ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι όλοι θα κριθούν για τις επιλογές τους. Σημείωσε, δε, πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα έχει πολιτικό μήνυμα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι θα εκφράσει τη στήριξή της σε υποψηφίους, αφού μελετήσει τις υποψηφιότητες.

Ειδικότερα για την Κρήτη, σημείωσε πως θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της Κρήτης, ενώ απέρριψε την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη, λέγοντας ότι στόχος είναι να διατηρηθεί ο μηχανισμός της ΝΔ στην Κρήτη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος μετά τις δημοτικές εκλογές. Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο επιστροφής της στη ΝΔ, λέγοντας ότι η ίδια δεν έχει θέση σε μια ΝΔ που λειτουργεί υπό αυτές τις λογικές, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κόμμα αντί να διευρύνεται συρρικνώνεται.

Εκλεισε κι άλλο μέτωπο

Συνάντηση με τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Γιαννόπουλο είχε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Κατά την έξοδό του από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι παρά την προσωπική του ένσταση, στηρίξει την επιλογή του κόμματος για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, κλείνοντας οριστικά το θέμα.

«Αυτό που θα ήθελα να σας πω είναι ότι μπορεί να έχω οποιαδήποτε ένσταση ή ενδεχομένως ανθρώπινη πικρία της μη επιλογής μου ως υποψηφίου, αλλά επειδή είναι καθαρώς προσωπικό θέμα, δεν θέλω να κάνω μεγαλύτερα και περισσότερα σχόλια.

» Θα σας πω, όμως, ότι η σημερινή εποχή, που απαιτεί -θα έλεγα- πολιτική σωφροσύνη, μου δίνει ακριβώς το δικαίωμα να πω ότι θα στοιχηθώ με την απόφαση την οποία έχει πάρει η αυτοδιοικητική επιτροπή της αξιολόγησης των υποψήφιων.»

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ στηρίξει τον Θανάση Χειμάρα, νυν νομάρχη Φθιώτιδος.

Σε ερώτηση για το αν θα ανεξαρτητοποιηθεί, ο πρώην υφυπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι παραμένει στη ΝΔ, «το κόμμα που χτίσαμε όλοι μαζί, λιθάρι-λιθάρι».

Συνάντηση Κικίλια – Δήμα

Την πρόθεσή του να δημιουργηθεί γραφείο αποκλειστικά για την περιφέρεια Αττικής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της επιτροπής περιφερειών, εξέφρασε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Σταύρο Δήμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κικίλιας.

Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Δήμα και αμέσως μετά ο κ. Δήμας δήλωσε ότι χάρηκε για τις ιδέες, τις απόψεις και τα σχέδια του κ. Κικίλια για την περιφέρεια Αττικής.

«Είναι ένας νέος, επιστήμων, αθλητής με όρεξη για δουλειά. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ καλός περιφερειάρχης και ότι θα εργαστεί για την καλύτερη ζωή των πολιτών στην περιφέρεια Αττικής» πρόσθεσε.

Τρεις νέες υποψηφιότητες

Τους υποψηφίους σε τρεις ακόμα δήμους ανακοίνωσε η ΝΔ. Συγκεκριμένα:

• Δήμος Πέλλας: Στάμκος Γρηγόρης, Γεωπόνος

• Δήμος Έδεσσας: Γιάννου Δημήτρης, Δημοτικός Σύμβουλος

• Δήμος Δωρίδος: Παγώνης Αναστάσιος, Δήμαρχος Ευπαλίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου