ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση ευθιξίας από τη Γ. Σιούτη

παραίτηση-ευθιξίας-από-τη-γ-σιούτη-851206

Την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας υπέβαλε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού Γλυκερία Σιούτη.
Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας στο οποίο αναφερόταν ότι η κ. Σιούτη πρότεινε την πρόσληψη ενός 25χρονου νομικού, ως επιστημονικού συνεργάτη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, παρότι πράγματι προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού και έγινε αποδεκτή η πρόσληψη του Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της, η διαδικασία πρόσληψής του δεν θα ολοκληρωθεί «για λόγους δεοντολογίας».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε αναφορές ορισμένων ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα των «συμβούλων», η πρόσληψη του κ. Χασαπόπουλου δεν θα προχωρήσει, παρότι για τους μετακλητούς δεν αποτελεί προϋπόθεση για πρόσληψη η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους καθηκόντων.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολίασε: «Για αξιοκρατία μας μιλούσε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου. Τώρα με αυτά που αποκαλύπτονται για το πρωθυπουργικό γραφείο, αντιλαμβανόμαστε όλοι πώς το εννοούσε.»
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, δήλωσε: «Η κ. Σιούτη, πέρα από τις οποιεσδήποτε διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος μαζί της, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που ξέρει καλά τη δουλειά του. Σαφώς και πρόκειται για πλήγμα στο στελεχιακό δυναμικό του πρωθυπουργικού γραφείου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου