ΕΛΛΑΔΑ

Στο… κόκκινο οι σχέσεις Ρηγίλλης Ελσας Παπαδημητρίου

στο-κόκκινο-οι-σχέσεις-ρηγίλλης-ελσα-482075

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις της Ρηγίλλης με την βουλευτή Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου, μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις, του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι στη ΝΔ «θα υπάρξει δημοκρατία όσο πότε, αλλά εσωστρέφεια ποτέ».

Μιλώντας χθες το πρωί της Παρασκευής στο Mega η κ. Παπαδημητρίου αναρωτήθηκε: «Ποιος θα με διώξει εμένα από τη ΝΔ; Η ΝΔ είμαι και εγώ», ενώ πρόσθεσε ότι και η ίδια επιθυμεί να βγει το κόμμα της από την εσωστρέφεια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της ανέφερε πως δεν μπορεί να βλέπει νέα παιδιά από την ηγετική ομάδα ή γύρω από αυτήν «να κρίνουν υπόπτους καταξιωμένα στελέχη».

Προβληματισμό στη Ρηγίλλης έχει προκαλέσει η στάση της κ. Παπαδημητρίου να μην ανακοινώνει δημοσίως τη στήριξη της στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον κ. Δράκο, καθώς φέρεται να είναι φίλη με τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Πέτρο Τατούλη. "Δεν θα βγω εγώ να πω είναι καλή επιλογή ο Τατούλης. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνος του ο Τατούλης και ο Δράκος και ο λαός θα κρίνει. Προσφέρω ό,τι μου ζητείται", σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν μπορεί να βλέπει νέα παιδιά από την ηγετική ομάδα ή γύρω από αυτήν "να κρίνουν ως υπόπτους καταξιωμένα στελέχη", ενώ χαρακτήρισε "ανοησίες" τα περί διάσπασης της ΝΔ. "Έλεος, να βγαίνουν νέα παιδιά και να μιλάνε για συνωμοσίες και για κύκλους", τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή ανεξαρτητοποίηση, είπε ότι "δεν εξαρτάται μόνον από εμένα". "Εάν η θηλιά φτάσει στο λαιμό μου θα λειτουργήσω κατά συνείδηση- υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί απλώς να είναι ανασφαλείς και να φοβούνται. Δεν ξέρω γιατί φοβούνται", συμπλήρωσε.

Επίσης, διαφώνησε με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως είναι φίλη της και «δεν την πουλάει».

Τέλος, έκανε λόγο για «ανασφάλεια ορισμένων», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή ανεξαρτητοποίηση, είπε ότι «δεν εξαρτάται μόνον από εμένα. Αν η θηλιά φθάσει στο λαιμό μου θα πρέπει να αντιδράσω».

Σε δηλώσεις ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ανέφερε πως κάποιος έξω από τη ΝΔ κινεί με τηλεκοντρόλ στρατιωτάκια. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε ότι «υπάρχει κάποιος που είναι έξω από το κόμμα και με ένα τηλεκοντρόλ κινεί διάφορα στρατιωτάκια προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση».

Από την πλευρά της η Ρηγίλλης, έχει θέσει στο μικροσκόπιο τις δηλώσεις τις κας Παπαδημητρίου και άλλων στελεχών και, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αξιολογεί σε σχέση με τους κανόνες που όρισε ο Αντώνη Σαμαράς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να ληφθεί συνολικά απόφαση για όσους κριθεί ότι διαφοροποιούνται.

Στη Γλυφάδα ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Νέες υποψηφιότητες που θα στηρίξει στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Στη Γλυφάδα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ανακοινώθηκαν επίσης οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τη ΝΔ σε διάφορους άλλους δήμους, μεταξύ των οποίων η Θέρμη, οι Σέρρες, η Λέσβος, ο Αγ. Δημήτριος, τα Βριλήσσια κ.ά.

Ειδικότερα, η ΝΔ για το Δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη στηρίζει τον κ. Βεζυρτζή Νικόλαο (Επιχειρηματίας ), στο δήμο Χαλκηδόνας τον κ. Αραμπατζή Αριστείδη (Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου) στο Δήμο Σερρών τον Μηλίδη Θεόδωρο (Ιατρός) , στο Δήμο Λέσβου τον Χατζηκομνηνό Αριστείδη (Δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης), στο Δήμο Λήμνου τον Σκαμάγκη Αθανάσιο (Δήμαρχος Μύρινας) , στο Δήμο Προσοτσάνης τον Φατράλη Βασίλειο (Δήμαρχος) στο Δήμο Κοζάνη την Νανοπούλου Άννα (Συμβολαιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης) στον Αγιο Δημήτριο στην Αττική τον Λαζαρόπουλο Νικόλαο(Δήμαρχος), στα Βριλήσσια το Ιωαννίδη Κων/νο (Δήμαρχος) , στη Γλυφάδα τον Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη ( Βουλευτής Β΄ Αθηνών), στην Νίκαια – Αγ. Ιωάννη Ρέντη τον Δρακούλη (Κούλη) Βρεττάκο (Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά, πρώην Αναπληρωτής Νομάρχης Πειραιά).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου