Διάσωση δεκάδων προσφύγων και μεταναστών ανοιχτά της Κρήτης και της Λέσβου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-06-18, 22:42:49
Διάσωση δεκάδων προσφύγων και μεταναστών ανοιχτά της Κρήτης και της Λέσβου

Σαράντα εννέα πρόσφυγες και μετανάστες, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και είχαν καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, περισυνέλεξε 40 ναυτικά μίλια από το Ρέθυμνο, το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου BLUE HORIZON.

Τo πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Ηράκλειο έφτασε στον Πειραιά και οι 49 μεταφέρθηκαν προσωρινά σε αίθουσα επιβατών του ΟΛΠ κοντά στην πύλη Ε-7.

Παράλληλα, στελέχη του Λιμενικού συνέλαβαν δύο διακινητές.

Προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 55 προσφύγων προέβη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2017».

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καβάκι Πέτρας.

Από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η λέμβος.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 43 προσφύγων προέβη, τις πρωινές ώρες της Κυριακής, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2017» στην θαλάσσια περιοχή του Αεροδρομίου της Λέσβου. 

Το σκάφος εντόπισε μηχανοκίνητη λέμβο που μετέφερε δεκάδες πρόσφυγες. Αφού περισυνελέγησαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=