ΕΛΛΑΔΑ

Αποτροπιασμός για τη δολοφονία της εντεκάχρονης

αποτροπιασμός-για-τη-δολοφονία-της-εν-493463

Νεκρή σε αγροτική περιοχή του Ελαιοχωρίου Αρκαδίας εντοπίστηκε η 11χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία είχε εξαφανιστεί την Κυριακή και για την οποία είχε εκδοθεί amber alert. Συνελήφθη 41χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι επιβίβασε το κοριτσάκι στο αυτοκίνητό του, το κακοποίησε σεξουαλικά και το έριξε σε πηγάδι με νερό βάθος δέκα μέτρων.

Σε βάρος του άνδρα αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, στρατηγός Κώστας Τούζος.

Η σορός της ανήλικης βρέθηκε περίπου στις πέντε το πρωί σε πηγάδι στην αγροτική περιοχή του Ελαιοχωρίου Αρκαδίας, από όπου και είχε εξαφανιστεί.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ενημερώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι εξαφανίστηκε η 11χρονη που διέμενε με την οικογένειά της στο Ελαιοχώρι από τον Οκτώβριο του 2009.

Το κοριτσάκι για τελευταία φορά το είδαν στη 1.20 τα ξημερώματα Κυριακής, οπότε και έφυγε από την πλατεία του χωριού για το σπίτι του.

Ο στρατηγός ανέφερε, ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο χωριό και άρχισαν να ερευνούν, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη την ημέρα της Κυριακής από αστυνομικές δυνάμεις, την ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένους σκύλους και κλιμάκιο κοινωνιολόγων και ψυχολόγων από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο πλαίσιο των ερευνών, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια ένας Αλβανός 41 χρόνων που διαμένει τα τελευταία δέκα χρόνια με την οικογένειά του στο χωριό.

Κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι επιβίβασε ο ίδιος το κοριτσάκι στο αυτοκίνητό του με την πρόφαση να το πάει στο σπίτι του, το οδήγησε σε ερημική αγροτική τοποθεσία, επτά χιλιόμετρα από το χωριό, όπου μέσα στο αυτοκίνητό του το κακοποίησε σεξουαλικά και στη συνέχεια το έριξε σε πηγάδι, που υπήρχε στο σημείο εκείνο, με νερό βάθους περίπου δέκα μέτρων.

Ο δράστης οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο σημείο και υπέδειξε το πηγάδι.

Η σορός της άτυχης 11χρονης μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Με μέριμνα της αστυνομίας, παρέχεται στους γονείς της ανήλικης ψυχολογική υποστήριξη, ενώ ο δράστης με την ολοκλήρωση της δικογραφίας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Τρίπολης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου