Ιατρικό λάθος ο θάνατος της μεσίτριας, λέει τώρα ο αγγειοχειρουργός

Τελευταία ενημέρωση: 2017-06-01, 10:17:32
Ιατρικό λάθος ο θάνατος της μεσίτριας, λέει τώρα ο αγγειοχειρουργός

Αν και μέχρι τώρα υποστήριζε πως την επίμαχη ημέρα δεν είχε συναντηθεί καν με την άτυχη μεσίτρια, ο 38χρονος αγγειοχειρουργός από την Θεσσαλονίκη αλλάζει την κατάθεσή του και παραδέχεται πως όχι μόνο την είδε, αλλά και πως ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρικό λάθος, κατά την διάρκεια επέμβασης που της έκανε ο ίδιος. 

Αυτό υποστήριξε το πρωί της Πέμπτης η δικηγόρος του Βασιλική Μαρινάκη πως της ομολόγησε ο ίδιος πριν από μερικές ημέρες. Αποκαλύπτοντας μάλιστα την υπερασπιστική του γραμμή, ανέφερε με επιμονή πως ήταν ένα δυστύχημα και πως ο γιατρός δεν είχε δόλο να σκοτώσει την γυναίκα. Του έμεινε στα χέρια πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή της κατά την διάρκεια συνέντευξής της στον Ant1, το πρωί της Τετάρτης. 

Σύμφωνα με την δικηγόρο, που επικαλείται τον προστατευόμενό της, «η ποσότητα του αναισθητικού ήταν η πρέπουσα». Ερωτηθείσα γιατί εξέπνευσε η άτυχη γυναίκα, η νομικός απάντησε πως ούτε ο γιατρός μπόρεσε να καταλάβει τα αίτια του θανάτου της. «Δεν υπήρχε δόλος, δεν είχε λόγο να την δολοφονήσει», τόνισε η κυρία Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας ότι, «για να μιλήσουμε για δολοφονία, πρέπει να υπάρχει δόλος, που δεν φαίνεται πουθενά». Επικαλέστηκε μάλιστα και τις συνομιλίες του γιατρού με την γυναίκα στο Facebook – οι οποίες περιλαμβάνονται στην κατάθεσή του – χαρακτηρίζοντάς τες «εγκάρδιες». Όπως η ίδια περιέγραψε τις κινήσεις του γιατρού με το θάνατο της 36χρονης, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της, «δυστυχώς, στη συνέχεια φυγάδευσε το πτώμα».

Σχετικά με την κατάθεση γιατρού του Ιπποκρατείου, ο οποίος είπε ότι είδε τον φερόμενο ως δράστη να μεταφέρει καλάθι του νοσοκομείου όπου μπαίνουν τα άπλυτα την ημέρα του θανάτου της 36χρονης, σχολίασε ότι ο γιατρός δεν γνώριζε και ενδεχομένως δεν γνωρίζει μέχρι και σήμερα, τι έχει καταθέσει ο συνάδελφός του.


Μέχρι τώρα, ο 38χρονος επέμενε πως δεν είχε συναντηθεί καν με την 36χρονη μητέρα τριών παιδιών, αν και είχαν ραντεβού για να την υποβάλει σε μια απλή επέμβαση στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, για την οποία συνάδελφοί του υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καν ανάγκη νάρκωσης. Υποστήριζε μάλιστα πως κάποιος τον είχε παγιδεύσει ώστε να φαίνεται ύποπτος για την δολοφονία της, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον σύζυγό της. Αν και είχε κριθεί προφυλακιστέος, είχε επιμείνει στην πλήρη αθωότητά του και είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, αμέσως μόλις ήταν δυνατόν. 

Για το μοιραίο απόγευμα της εξαφάνισης της μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών στις 26 Απριλίου, ο 38χρονος γιατρός είχε πει στην ανακρίτρια ότι υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού για να υποβληθεί η γυναίκα σε συμπληρωματική επέμβαση φλεβίτη. Όπως υποστήριξε, η γυναίκα δεν προσήλθε στο προγραμματισμένο τους ραντεβού. Μάλιστα τον ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι «της έτυχε κάτι έκτακτο». Επίσης, ο αγγειοχειρούργος ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο ραντεβού ήταν ενήμερος και ο διευθυντής καθώς όπως είπε ότι δεν ήταν ανεπίσημο.

Σχετικά με τις ύποπτες κινήσεις που κάνει τη συγκεκριμένη ημέρα και οι οποίες έχουν καταγραφεί από τις κάμερες στο πάρκινγκ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο 38χρονος είχε υποστηρίξει ότι μετακίνησε το αυτοκίνητό του για να βάλει μέσα σε αυτό κάποιες σακούλες με άπλυτα ρούχα.

Για το γεγονός ότι μετά την ημέρα της εξαφάνισης της γυναίκας έπλυνε δύο φορές το αυτοκίνητό του είχε πει: «Συνηθίζω να καθαρίζω το σπίτι και το αυτοκίνητο πολύ συχνά, μπορεί και πάνω από μία φορά την εβδομάδα, είμαι ψυχαναγκαστικός με την καθαριότητα». Σε ερώτηση γιατί το έπλυνε μόνο εσωτερικά, απάντησε «Δεν υπήρχε δυνατότητα για εξωτερικό πλύσιμο εκείνη την ώρα στο συγκεκριμένο πλυντήριο αυτοκινήτων, πήγα να βάλω μόνο μια σκούπα εσωτερικά. Αυτό το έκανα πολύ συχνά».

[protothema.gr]

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=