ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τέλος οι Κρητικές «μπαλωθιές»

χωρίς-τέλος-οι-κρητικές-μπαλωθιές-487750

Για διαρκή προσπάθεια παραγκωνισμού του από πλευράς ΝΔ κάνει λόγο ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εκτιμώντας ότι η διαγραφή του από το κόμμα ήταν αποτέλεσμα της στήριξης που παρείχε στη Ντ. Μπακογιάννη την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών.

Χαρακτήρισε μάλιστα «σταλινικού τύπου» την απόφαση διαγραφής του, αφού ουδείς τον κάλεσε να μιλήσει ή να απολογηθεί για τα όσα γράφονταν και λέγονταν περί διαφωνίας του με την επιλογή για την περιφέρεια Κρήτης.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι σε συνομιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά του είχε επισημάνει ότι από την επομένη των εσωκομματικών εκλογών γινόταν συστηματικός παραγκωνισμός των στελεχών που δεν τον είχαν στηρίξει.

Είπε επίσης ότι είχε στείλει επιστολή στον κ. Σαμαρά επισημαίνοντας αστοχίες στη στελέχωση των Εξεταστικών Επιτροπών, χωρίς κανείς να δώσει σημασία.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στη Ρηγίλλης ζητούσαν αφορμή για να τον διαγράψουν. Εκτίμησε δε ότι οι «παλαιοί αγωνιστές της παράταξης» βρίσκονται σε λίστα διαγραφής, από όλους όσοι επί χρόνια «ζούσαν τα πέτρινα χρόνια».

Ο κ. Σαμαράς βλέπει παντού εχθρούς, τόνισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα. Ήρθε η Πολιτική Άνοιξη να καταβροχθίσει τη Νέα Δημοκρατία.»

Σχετικά με την επιλογή του Ι. Πλακιωτάκη για την περιφέρεια, τόνισε ότι ενοχλήθηκε γιατί η επιλογή του έγινε χωρίς καμία κομματική διαδικασία, ενώ αγνοήθηκε ο ίδιος «ως ο παλαιότερος βουλευτής του νησιού».

Αργότερα διευκρίνισε ότι αυξάνονται πλέον οι πιθανότητες να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης και ότι παραμένει μάχιμος στην πολιτική.

Σε άλλη ερώτηση για το αν έχει σκοπό να ενταχθεί στο κόμμα που φέρεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι αν ο πολιτικός φορέας τον ικανοποιεί, θα ακολουθήσει.

«Θα συνεχίσω στην πολιτική, αλλά όχι μόνος μου» εξήγησε.

Αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτήρισε τη διαγραφή από την ΝΔ του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Μανώλης Αλιφιεράκης.

«Οπωσδήποτε εγώ σαν Χανιώτης και σαν πρόεδρος της ΝΟΔΕ δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από μια τέτοια εξέλιξη. Όμως δε μπορούσε να παρθεί άλλη απόφαση. Νομίζω ότι είχε τραβηχτεί το σκοινί κι έτσι δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ήταν η λύση, η οποία έπρεπε να γίνει. Όλοι γνώριζαν ότι κάτι συμβαίνει, ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπήρχε μια απόσταση ανάμεσα στον κ. Μαρκογιαννάκη και στην ΝΔ και η εξέλιξη ήταν αυτή» είπε ο κ. Αλιφιεράκης.

Την εκτίμηση ότι ο διαγραφείς από τη ΝΔ, τέως υπουργός και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης «θα βρει τον δρόμο του» εξέφρασε ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης αναρωτήθηκε «πόσα πολιτικά πρόσωπα του εύρους του Χρ. Μαρκογιαννάκη διαθέτει η ΝΔ για να τα αποκεφαλίζει» και υποστήριξε ότι «ο Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει το πείσμα του Κρητικού, την αποφασιστικότητα του εισαγγελέα και την πείρα 20 ετών. Θα βρει τον δρόμο του».

Αποστάσεις κρατά ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Πιστεύω πάντα στην πολιτική ότι η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός είναι πολύ πιο χρήσιμες από την αφαίρεση και την διαίρεση» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την αποπομπή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από την ΝΔ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε την παραπάνω δήλωση από τα Χανιά, όπου βρίσκεται με τον ιδιότητα του υπευθύνου του τομέα Περιβάλλοντος της ΝΔ και είχε την Παρασκευή συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης Κυριάκο Βιρβιδάκη.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος παραμένει στην ΝΔ τόνισε: «Φυσικά και θα παραμείνω στην ΝΔ, δεν ετέθη ποτέ κανένα τέτοιο θέμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι στηρίζει για το Δήμο Χανίων την υποψηφιότητα του Κυριάκου Βιρβιδάκη.

«Θέλω να πω και δημόσια ότι σε προσωπικό επίπεδο φυσικά και στηρίζω ανεπιφύλακτα τον Κυριάκο Βιρβιδάκη στην προσπάθεια την οποία κάνει για τον Δήμο Χανίων. Πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει αποδείξει ότι κατέχει πάρα πολύ καλά τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει κάνει ουσιαστικό έργο στα Χανιά και θα ήθελα να δω προσωπικά το έργο αυτό να συνεχίζεται μια θητεία ακόμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν συναντηθεί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη που στηρίζει η ΝΔ στην Κρήτη, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο κ Μητσοτάκης απάντησε: «Βεβαίως και θα συναντηθώ με οποιοδήποτε επιθυμεί μια συνάντηση. Εξ άλλου με τον κ. Πλακιωτάκη είμαστε συνάδελφοι στη Βουλή, μιλάμε τακτικά και φυσικά συζητώ με όλους τους ενδιαφερόμενους για περιβαλλοντικά ζητήματα».

Υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου ο Κ. Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ της Κυριακής από το δημαρχείο του Προυσού στην Ευρυτανία την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καρπενησίου.

Η επιλογή της ημέρας έχουν συμβολικό χαρακτήρα για τους Ευρυτάνες, αφού η ανακοίνωση θα γίνει λίγο μετά τον Μεγάλο Εσπερινό για την γιορτή του Μοναστηριού της Παναγίας Προυσιώτισσας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου