ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Truck North Show 2017: «Τρελά φορτηγά» στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

truck-north-show-2017-τρελά-φορτηγά-στο-αυτοκινητοδρ-457561

Καλογυαλισμένες, «ορεξάτες», με γκάζια πατημένα στο τέρμα, οι νταλίκες «φόρεσαν» τα καλά τους και διαγωνίστηκαν στα πιο πρωτότυπα καλλιστεία που έγιναν ποτέ.

Πάνω από 250 φορτηγά και νταλίκες πήραν μέρος στο Truck North Show 2017 που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Το πρόγραμμα των επιδείξεων περιελάμβανε supertrucks με εξωτερικές βελτιώσεις, εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες, χλιδάτες εσωτερικές καμπίνες και πλούσιο θέαμα αγωνιστικών φορτηγών που απέσπασε τις επιδοκιμασίες των πάνω από 2.500 θεατών που βρέθηκαν στις Σέρρες.

«Η συνάντηση αυτή γίνεται κάθε χρόνο, φέτος όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή οδηγών και οχημάτων από όλη τη χώρα, αλλά για πρώτη φορά και από τα Βαλκάνια. Ετσι βρέθηκαν κοντά μας φορτηγά από τη Βουλγαρία και τη Σερβία, και του χρόνου η συμμετοχή αυτή θα διευρυνθεί και το σόου θα πάρει βαλκανικό, ίσως και ευρωπαϊκό χαρακτήρα» λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Σερρών και διευθύνων σύμβουλος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Μάριος Ζίχναλης. Τα σλάλομ και οι αναμετρήσεις dragster έως τα τετρακόσια μέτρα της μεγάλης ευθείας ήταν συναρπαστικά και οι θεατές παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι.

Το κομμάτι ωστόσο που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν τα… καλλιστεία φορτηγών, στα οποία δημιουργήθηκε πραγματικά συνωστισμός. Τα πιο καλογυαλισμένα, αυτά με τα πιο έξυπνα σχέδια, τις πιο σύγχρονες και άνετες καμπίνες στάθηκαν μπροστά στην κριτική επιτροπή και έδειξαν τα… προσόντα τους.

Το Truck North Show 2017 αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση των αυτοκινητιστών και χθες, δεύτερη και τελευταία ημέρα, λειτούργησε ως η μεγαλύτερη έκθεση Επαγγελματικών Αυτοκινήτων, Ανταλλακτικών και Αξεσουάρ για τη Βόρεια Ελλάδα.

«Στην αρχή ξεκίνησε ως μια ημέρα συνάντησης μεταξύ των οδηγών και ως μια ευκαιρία σε εταιρείες να δείξουν ανταλλακτικά. Αργότερα έγινε γιορτή και πλέον είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι αγώνες επίδειξης προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο, είτε ως συμμετοχές είτε ως απλούς θεατές» αναφέρει ο κ. Ζίχναλης.

Η ετήσια συνάντηση των φορτηγών γίνεται στον ιδιαίτερο χώρο του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων στα νοτιοδυτικά της πόλης, που φιλοξενεί συνεχώς αγώνες ταχύτητας και επιδείξεις οχημάτων δύο και τεσσάρων τροχών.

Η πίστα του είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων με μήκος 3.186 μέτρα και πλάτος 12-15 μέτρα, ενώ έχει κατασκευαστεί με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας.

Είναι πιστοποιημένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) για τη διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας μέχρι Formula 3.

Η πίστα περιλαμβάνει 16 καμπύλες, από τις οποίες οι 9 είναι δεξιόστροφες και οι 7 αριστερόστροφες, ενώ στο εσωτερικό της υπάρχει χώρος στάθμευσης και προετοιμασίας των αγωνιζομένων (paddock), η προσέγγιση του οποίου γίνεται μέσω υπόγειας διάβασης που βρίσκεται περίπου στο ύψος της εκκίνησης.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου