ΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση μεταναστών

μκο-κατηγορείται-για-σεξουαλική-εκμε-461678

Καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση μεταναστών, διαφθορά και άλλες έκνομες ενέργειες. Για βαρύτατες κατηγορίες ελέγχεται ΜΚΟ που βρίσκεται στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στον τομέα του Μεταναστευτικού.

Οπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια, η Κομισιόν ξεκίνησε ήδη, από κοινού με τον ευρωπαϊκό οργανισμό καταπολέμησης απάτης και τις ελληνικές Αρχές, διερεύνηση των καταγγελιών. Ωστόσο δεν θέλησε να δώσει το όνομα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσπίσει αυστηρό μηχανισμό για την παρακολούθηση και διασφάλιση ότι η χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής βοήθειάς της παγκοσμίως υλοποιείται με πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπιστικών αρχών και με χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. «Μέσω του μηχανισμού αυτού έχουμε εντοπίσει δυνητικά σοβαρούς ισχυρισμούς σχετικά με ένα από τα ανθρωπιστικά έργα που υλοποιείται από εταίρο στην Ελλάδα.

Ενας ισχυρισμός αφορά περίπτωση ενδεχόμενης σεξουαλικής εκμετάλλευσης δικαιούχων από μέλη του προσωπικού του εταίρου. Ενας άλλος ισχυρισμός αφορά ενδεχόμενη οικονομική διαφθορά των εν λόγω μελών του προσωπικού», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος. «Πρόκειται για ισχυρισμούς υπό διερεύνηση. Παρ’ όλα αυτά η Επιτροπή τούς λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου