ΕΛΛΑΔΑ

Βάζει φρένο στη φημολογία για ανασχηματισμό

βάζει-φρένο-στη-φημολογία-για-ανασχημ-851206

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, διέψευσε τη φημολογία περί επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό το οποίο κάνουμε εμείς τώρα, είναι να δουλεύουμε, να δώσουμε όλες εκείνες τις διαστάσεις, τις κοινωνικές, τις αναπτυξιακές, οι οποίες είναι αναγκαίες πλέον για την πολιτική μας».
Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να πάμε από Σεπτέμβρη και να έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση, ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη. Δεν μας αφορά ο ανασχηματισμός. Είναι συζητήσεις οι οποίες είναι θεωρητικές, μπορεί να είναι σε κάποιους ευχάριστες, ή να είναι λίγο πιπεράτες σε όλους μας. Δεν είναι προτεραιότητα ο ανασχηματισμός μας, δεν συζητάμε για ανασχηματισμό».
Ερωτηθείς αν στην «κοινωνική ατζέντα» της κυβέρνησης υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο και αν υπάρχουν σχετικές πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια δέσμη μέτρων, υπό την έννοια ότι θα κάνουμε κάποιες παροχές, ή θα γίνουν κάποιες εξαγγελίες, όπως και στην Έκθεση φυσικά, οι οποίες πολλές φορές δεν υλοποιούνται κιόλας».
«Εμάς», τόνισε, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε κάθε τομέα της πολιτικής μας, ακόμη και εκεί που η πολιτική είναι πολύ σκληρή, όπως στο δημοσιονομικό τομέα, να αναδείξουμε το κοινωνικό προφίλ της δικής μας πολιτικής».
Δηλαδή, είπε, «να ανασύρουμε εκείνα τα στοιχεία, τα οποία θα υλοποιήσουμε, έτσι ώστε ο αδύναμος, κυρίως, πολίτης, ο μέσος πολίτης, ο οποίος πραγματικά πλήττεται από αυτή την κρίση, ο οποίος βρέθηκε και όλο αυτό το διάστημα να βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης, ως απλός πολίτης, να του δώσουμε εκείνες τις ελαφρύνσεις και εκείνες τις διαστάσεις της πολιτικής μας, που να τον καταστήσουμε πιο ασφαλή, να του δώσουμε μια καλύτερη υγεία, να του δώσουμε μια καλύτερη παιδεία, να υπάρχει μια προστασία σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε πραγματικά να μιλάμε για ένα κοινωνικό κράτος, στα πλαίσια βέβαια και στα περιθώρια που μας έχει αφήσει αυτή η κρίση».
Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «σε όλους τους τομείς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: Ακόμη και για τις συντάξεις, ακόμη και για τα επιδόματα, ακόμα και για ζητήματα, τα οποία φαίνεται ότι είναι αρκετά μονολιθικά και μονοδιάστατα. Επιτέλους, θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό, για να δούμε τι είναι κοινωνικά δίκαιο».
Ο Γιώργος Πεταλωτής ασκώντας κριτική στην ΝΔ τόνισε ότι «η χώρα με τις παθογένειες των δεκαετιών, δέχτηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, η οποία κυβερνούσε χωρίς να επικαλείται στην πολιτική της τις συνέπειες από μια άσκηση πολιτικής, η οποία δεν είχε καμία σχέση ούτε με τις ανάγκες της χώρας, ούτε με το να προβλέπει το μέλλον και να υλοποιεί πολιτικές σωστές για τη χώρα. Άρα, άφησε τον πολίτη αθωράκιστο μπροστά στην κρίση».
Σχετικά δε με το χαρακτηρισμό «κυβέρνηση του Μνημονίου» που έχει προσδώσει η ΝΔ, στην κυβέρνηση, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «θα περιμέναμε, ίσως, να τον ακούσουμε το χαρακτηρισμό από το ΚΚΕ, όχι από τη ΝΔ. Και από την άλλη, προσπαθώντας να κάνουν μια πολύ ελληνοκεντρική στροφή στην κριτική τους, νομίζω ότι έχουν χάσει τον μπούσουλα: Η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί επακριβώς για το Μνημόνιο, όταν η ΝΔ είναι αυτή που μας προκάλεσε να βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση που να χρειάζεται Μνημόνιο. Κι εμείς λέμε ότι το να μιλάνε για ανένδοτο αγώνα κατά του Μνημονίου είναι η μεγαλύτερη υποκρισία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου