ΕΛΛΑΔΑ

Για να αγοράσει Πόρσε, έκανε την απαγωγή

για-να-αγοράσει-πόρσε-έκανε-την-απαγωγ-481823

Ενα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο μόλις 18 χρόνων, που δεν του έλειπε τίποτε, ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής του 27χρονου επιχειρηματία από την Πάτρα, στις 17 Ιουνίου! Ο νεαρός που ενηλικιώθηκε πρόσφατα, φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που κρύβεται πίσω από εμπόριο όπλων και ναρκωτικών!
Όσο ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τις συνθήκες αρπαγής του θύματος έξω από το κατάστημά του, τόσο έρχονται στο φως λεπτομέρειες που σοκάρουν. Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει αρχικά από την οικογένεια του απαχθέντος λύτρα ύψους 300.000 ευρώ, όμως τον απελευθέρωσαν αφού τους δόθηκαν 100.000 ευρώ… Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση από ένα μοιραίο λάθος του 18χρονου αρχηγού, που ξόδεψε τα λύτρα για να αγοράσει μια πολυτελέστατη «Πόρσε 911»!
Η έρευνα αποκάλυψε ένα ολόκληρο δίκτυο που είχε στήσει ο νεαρός «εγκέφαλος», που μαζί με τους συνεργούς του και συγγενικά τους πρόσωπα διατηρούν μεγάλο αριθμό καταστημάτων τα οποία χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» για τις παράνομες «δουλειές» τους! Ο ίδιος ο 18χρονος εμφανίζεται να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, όμως φαίνεται πως δεν του ήταν αρκετά!
Φαίνεται, μάλιστα, ότι οργάνωσε και εκτέλεσε την απαγωγή βάσει οδηγιών που του έδωσε ένας 39χρονος από την Κάτω Αχαΐα, που είχε κατηγορηθεί για το φόνο συνεργάτη του το 2001 στο Ξυλόκαστρο. Μετά τη σύλληψη του 39χρονου το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Ήδη είναι γνωστά τα στοιχεία τεσσάρων ακόμη μελών της οργάνωσης, που είναι τσιγγάνοι και έχουν συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους. Σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου