Η Αννα Ζαΐρη νέα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-02, 20:19:07
Η Αννα Ζαΐρη νέα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη είναι η νέα επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Με οριακή πλειοψηφία (6-5) το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την αντικατάσταση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αρχής Γιώργου Παντελή κρίνοντας ότι δεν θα πρέπει να παραταθεί η θητεία του.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με τη συμμετοχή της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου. Η θητεία της κα. Ζαίρη ξεκινά τον προσεχή Ιούνιο και είναι διετής.

Η κυρία Ζαίρη γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, ενώ τον Μαΐο του 2015 με απόφαση του 15μελούς ΑΔΣ προήχθη στον βαθμό της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Κατά την εισαγγελική της σταδιοδρομία χειρίστηκε αρκετά μεγάλες υποθέσεις, ενώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους διενήργησε έρευνα, κατόπιν εντολής της κυρίας Δημητρίου, για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.

Ακόμη, η κα Ζαίρη τοποθετήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την σύνταξη νομοσχεδίου που αφορά την σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας.


Πηγή: iefimerida.gr
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=