ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ

κοινωνικό-τιμολόγιο-από-τη-δεη-851206

Σε εφαρμογή θέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, όπως ανακοίνωσε χθες.

Η ένταξη γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα έτος και απευθύνεται σε άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου, μακροχρόνια άνεργους και γονείς με τρία παιδιά.

Προϋπόθεση για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν η κατανάλωση κάτω από 1.000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και η κατανάλωση για πρώτη κατοικία.

Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Το ΚΟΤ προκύπτει μετά από έκπτωση 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου για καταναλώσεις 0-800 κιλοβατώρες (kWh). Η έκπτωση αυτή για τις ειδικές ευπαθείς ομάδες είναι 20%.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ, το 2011, πρώτο έτος εφαρμογής του, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών στο χρονικό διάστημα από 01/10/2010 έως 15/12/2010.

Η Υπουργική Απόφαση του ΚΟΤ υπεγράφη την Παρασκευή.

Ικανοποίηση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Ικανοποιημένη δηλώνει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ότι δεν πρόκειται να πουληθούν μονάδες της ΔΕΗ σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στον σταθμό Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Νίκος Φωτόπουλος.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη θετική επίδραση των επενδύσεων που σχεδιάζονται στην αγορά ενέργειας στη χώρα μας, "οι οποίες θα οδηγήσουν στον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό» όπως είπε και δήλωσε ενάντιος σε «αεριτζήδες επενδυτές που θέλουν έτοιμα και σίγουρα λεφτά για να φουσκώσουν τους ήδη παχυλούς μισθούς τους».

Ο κ. Φωτόπουλος πρόσθεσε ότι «η ΔΕΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον υγιή ανταγωνισμό», ενώ έκανε λόγο για «έγκλημα και βιασμό» της ΔΕΗ που δεν μπορεί να αφήσει αδρανείς τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Τέλος δεν απέκλεισε, εκ νέου, το ενδεχόμενο πραγματοποίησης απεργιών σε περίπτωση που πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου