ΕΛΛΑΔΑ

Συγχωνεύσεις Β’ κατηγορίας στο Δημόσιο

συγχωνεύσεις-β-κατηγορίας-στο-δημόσ-495097

Τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Εργασίας από τη συγχώνευση του ΟΑΕΔ με τον ΟΕΚ, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την Τετάρτη, η Διυπουργική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο, με αντικείμενο την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, το κόστος λειτουργίας των οποίων εκτιμάται ότι δεν αντιστοιχεί με το προσφερόμενο έργο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το μέλλον 15 οργανισμών, πέραν των 50 για τους οποίους έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό, αλλά και την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, η Διυπουργική αποφάσισε τα εξής:

1) Τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική ΑΕ, Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (ΕΟΕ).

2) Τη συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΤΑ) σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

3) Την υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).

4) Τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ.Ντόλιος, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΟΤΑ μετά την απογραφή, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος υπάλληλος.

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν:

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Λύτρας, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος, ο γγ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Στεφάνου, ο γγ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης κ. Γεωργαράκης, η γγ Δημόσιας Διοίκησης κυρία Μπεργελέ, ο ειδικός γραμματέας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών κ. Γκρίντζαλης, ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Χριστοδουλάκης, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας κ. Μαρκόπουλος, ο σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας κ. Σιμιτός, ο γγ Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων κ. Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ κ. Παναγιωτόπουλος, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Καρούνος και ο κ. Μπούρας από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου