ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

νέα-επικεφαλής-της-εισαγγελίας-κατά-τ-502036

Σχεδόν ομόφωνα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεξε τη νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου.

Με 10 ψήφους έναντι μίας, οι δικαστές επέλεξαν για το κρίσιμο αυτό πόστο την αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη, η οποία σήμερα υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου όσο και η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου συμφώνησαν με την εισήγηση του αρεοπαγίτη Χρήστου Μαχαίρα, εκφράζοντας την άποψη ότι η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός μπορεί να τα «βγάλει πέρα» στα νέα της καθήκοντα, έχοντας ήδη ασχοληθεί με οικονομικά θέματα από το πόστο που βρίσκεται εδώ αρκετούς μήνες.

Ένας μόνο αντεισαγγελέας μειοψήφησε, προτείνοντας στο συμβούλιο άλλους εισαγγελείς για τη θέση, οι οποίοι είναι αρχαιότεροι, ωστόσο η άποψή του δεν εισακούστηκε.

Η κυρία Τουλουπάκη αναμένεται να αναλάβει άμεσα καθήκοντα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό πώς θα «αντιδράσει» η ομάδα των εισαγγελέων υπό την κυρία Ράικου, εάν δηλαδή θα θελήσουν να συνεχίσουν με τη νέα επικεφαλής ή θα ζητήσουν την αντικατάστασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου ζήτησε την αντικατάστασή της εν μέσω καταγγελιών για το σκάνδαλο της Novartis, κάνοντας λόγο για προσπάθεια ηθικής της εξόντωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου