ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς προβλήματα ο ανεφοδιασμός σε καύσιμα

χωρίς-προβλήματα-ο-ανεφοδιασμός-σε-κα-851206

Ομαλά πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων, μετά τη λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα πρατήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που επικρατούσε μέχρι και την Κυριακή, καθώς πολλά πρατήρια είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσουν τους οδηγούς, χωρίς προβλήματα.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων σε όλη τη χώρα.

Η απεργία έληξε το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα και από παρέμβαση των παραγωγικών φορέων της χώρας.

Οι ιδιοκτήτες αποδέχθηκαν την πρόταση για τερματισμό των κινητοποιήσεων, υπό τους όρους της άρσης της επίταξης και της διεξαγωγής διαλόγου με την κυβέρνηση επί των ρυθμίσεων του επίμαχου νομοσχεδίου για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων.

Ήδη, το βράδυ της Κυριακής κυβερνητική ανακοίνωση ανέφερε πως εφόσον οι μεταφορείς επανέλθουν στα καθήκοντά τους, η πολιτική επίταξη καθίσταται άνευ αντικειμένου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας είχε δηλώσει ότι η αποδέχεται την πρόταση για διάλογο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, είχε ξεκαθαρίσει ότι η συζήτηση θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Έθεσε, όμως, εκτός συζήτησης την παράταση του χρόνου προσαρμογής ή την ακύρωση της απόφασης για το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων.

Βολές κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία

Βολές κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την ανακοίνωση της αναστολής της απεργίας. Σχολιάζοντας ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε πως «τις  τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία πληγώθηκε, η δημόσια εικόνα της χώρας εθίγη, όλα αυτά, με ευθύνη της κυβέρνησης».

«Και τώρα η Κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμα μεγάλη ευθύνη, να προχωρήσει επιτέλους σε ένα ειλικρινή διάλογο» συνέχισε, «που στόχο θα έχει αφενός την προστασία του χώρου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και αφετέρου μια στοιχειώδη μέριμνα για εκείνους που συνεισέφεραν στην λειτουργία της αγοράς μέχρι σήμερα».

Το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του: «Από τη στιγμή που κυβέρνηση και ιδιοκτήτες φορτηγών βρήκαν κοινό τόπο επαφής, προς τι ο διασυρμός της Ελλάδας και το πλήγμα στον Τουρισμό; Διερωτάται κανείς ποιος θα πληρώσει τις ζημιές που υπέστη ο Τουρισμός και γενικότερα η πατρίδα. Ηθικό δίδαγμα: Πιο προσεκτικές αποφάσεις και προσεκτικότερες μεθοδεύσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει αμέσως το απαράδεκτο νομοσχέδιο ή, τουλάχιστον, να το «παγώσει» και να άρει την αντισυνταγματική επιστράτευση, προκειμένου να δώσει άμεση, θετική, δημοκρατική διέξοδο στην απεργία των φορτηγών, αναζητώντας στη συνέχεια λύσεις με εποικοδομητικό διάλογο και με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Π. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ. «Λύσεις, επιπλέον, που θα αποτρέπουν την παράδοση των οδικών μεταφορών σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, σε πανύψηλα κόμιστρα και σε καρτέλ» κατέληξε ο βουλευτής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου