Πρόταση εισαγγελέα για αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-04-05, 13:03:58
Πρόταση εισαγγελέα για αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

Να αφεθεί ελεύθερος ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά, πρότεινε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η eισαγγελέας Έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός είπε στο δικαστήριο ότι ο πρώην υπουργός θα πρέπει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

 Μετά από πολλές αιτήσεις αποφυλάκισης, που ο πρώην υπουργός εισέπραττε άρνηση τόσο από εισαγγελείς όσο και από δικαστές, είναι η πρώτη φορά που ακούγεται για το αίτημα του θετική εισήγηση.

Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας, ζητώντας από τους δικαστές να αποδεχθούν το αίτημα του πρώην υπουργού, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει». Ανέφερε, επίσης, ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, ενώ είναι κρατούμενος, ωστόσο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του».

Το δικαστήριο καλείται τώρα να αποφανθεί αν ο πρώην υπουργός θα αποφυλακιστεί ή όχι.

(imerisia.gr)

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=