ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εργασίας: Κι άλλοι βουλευτές πήραν τη 13η σύνταξη

υπ-εργασίας-κι-άλλοι-βουλευτές-πήραν-τ-508883

Οι βουλευτές που διαπίστωσαν ότι έλαβαν τη λεγόμενη 13η σύνταξη, κατέθεσαν τα ποσά σε λογαριασμούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή του το υπουργείο δεν διευκρινίζει πόσοι ήταν οι βουλευτές που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους- κάνει λόγο για «περιορισμένο αριθμό»- ούτε αν όλοι όσοι πήραν τα χρήματα τα κατέθεσαν στον ΕΦΚΑ, αφού σημειώνει ότι το έπραξαν αυτό όσοι διαπίστωσαν ότι είχαν πάρει το ποσό.

«Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής παροχής σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών οφείλεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησής της και βουλευτές οι οποίοι διαπίστωσαν την κατάθεση τέτοιων ποσών στους λογαριασμούς τους, τα επανακατέθεσαν σε λογαριασμούς του ΕΦΚΑ», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι πήραν τη 13η σύνταξη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Παράλληλα, το υπουργείο τα βάζει με όσους έθεσαν στο επίκεντρο της συζήτησης την καταβολή του βοηθήματος του Δεκεμβρίου σε βουλευτές, ενώ «η οικονομική αποδοτικότητα και η επίτευξη πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ ενισχύουν τη βιώσιμη προοπτική της κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί την κυρίαρχη είδηση των ημερών».

«Ενώ η οικονομική αποδοτικότητα και η επίτευξη πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ ενισχύουν τη βιώσιμη προοπτική της κοινωνικής ασφάλισης, και τούτο αποτελεί την κυρίαρχη είδηση των ημερών, κάποιοι επιχείρησαν να θέσουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την καταβολή του βοηθήματος του Δεκεμβρίου σε βουλευτές, και μάλιστα εν αγνοία τους, σαν να επρόκειτο για σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείρισή τους.

Οσοι επέλεξαν να μην ψηφίσουν υπέρ της ενίσχυσης των συνταξιούχων, και ειδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρούν ανά διαστήματα ανεπιτυχώς να απαξιώσουν την κοινωνική σημασία της παροχής αυτής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακόμη, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η έκτακτη οικονομική παροχή προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, ανήλθε σε 629.483.000 ευρώ και δόθηκε σε 1.577.503 συνταξιούχους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου