ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι υποψήφιοι των Πανελληνίων δικαιούνται επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο

ποιοι-υποψήφιοι-των-πανελληνίων-δικα-509615

Nομοθετική ρύθμιση για τη θεσμοθέτηση των επαναληπτικών εξετάσεων των μαθητών που για λόγους υγείας δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές του Ιουνίου θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας, με την οποία θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για όσους δώσουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ τον Σεπτέμβριο.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί και συμπληρωματική υπουργική απόφαση για τον αριθμό των εισακτέων στα τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Ιουνίου.

Οπως ανακοινώθηκε χθες οι διαφορές του νέου συστήματος επαναληπτικών σε σχέση με το παλαιό είναι οι εξής:

1. Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις θα έχουν και οι απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων και όχι μόνο οι μαθητές των γενικών λυκείων, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

2. Επαναληπτικές θα γίνουν και στα ειδικά μαθήματα και στις πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ, τα οποία μέχρι σήμερα αποκλείονταν αφού οι επαναληπτικές αφορούσαν μόνο στα μαθήματα που συνδέονταν με το απολυτήριο λυκείου.

3. Οι νέες επαναληπτικές μπορούν να λύσουν το πρόβλημα ασθένειας που απαιτεί πολλές ημέρες για την ανάρρωση, γιατί πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο.

4. Οι υποψήφιοι των επαναληπτικών θα εξεταστούν αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των υποψηφίων των εξετάσεων του Ιουνίου. Πρόκειται για μια διαδικασία εντελώς διακριτή, δηλαδή οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για ξεχωριστό αριθμό θέσεων. Ετσι οι υποψήφιοι που έχουν δικαίωμα βάσει των δικαιολογητικών να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές Πανελλαδικές, εφόσον το ζητήσουν διαγωνίζονται σε όλα τα μαθήματα που έχουν δηλώσει στην αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου και όχι μόνο σε όσα απουσίασαν.

5. Προϋπόθεση για την εισαγωγή των υποψηφίων των επαναληπτικών σε κάποιο τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση είναι να λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου επιτυχόντος των Εξετάσεων του Ιουνίου στο συγκεκριμένο τμήμα.

ΠΗΓΗ: Εθνος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου