ΕΛΛΑΔΑ

«Θα ξαναβρούμε το δρόμο μας»

θα-ξαναβρούμε-το-δρόμο-μας-497581

Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος το βράδυ θα κηρύξει, με ομιλία του, την επίσημη έναρξη του διήμερου συνεδρίου Κρητών, που πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.
Ο πρωθυπουργός έφθασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το μεσημέρι όπου τον υποδέχθηκαν ο γγ της Περιφέρειας Κρήτης, η Νομάρχης Ηρακλείου, ο δήμαρχος, βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Αμέσως μετά την άφιξη του αναχώρησε για την Κριτσά Λασιθίου, όπου και επισκέφθηκε τον εκεί πρότυπο αγροτικό συνεταιρισμό.
Ο Γ. Παπανδρέου συνεχάρη τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους για την άψογη ποιότητα των προϊόντων τους, η οποία έχει επιφέρει σειρά σημαντικών διακρίσεων και βραβείων.
«Θα στηρίξουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ελλάδα, τις δυνάμεις που πιστεύουν στις δυνατότητες που έχει η Κρήτη, το χωριό σας η Κριτσά, ώστε να μην έχουμε ποτέ πια επιτηρήσεις, ποτέ πια κηδεμονίες, ποτέ πια κρίσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στον αγροτικό συνεταιρισμό του χωριού.
Ακολούθως μετέβη στην πλατεία της Κριτσάς όπου έτυχε θερμής υποδοχής.
«Είστε ευλογημένος τόπος. Ήρθα εδώ στην Κρήτη για να πάρω δύναμη, αλλά και να δείξω σε όλους ότι η περιφέρεια και η Ελλάδα έχουν δύναμη» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει ότι υπάρχει η Ελλάδα της αξίας, της φαντασίας, της δουλειάς, της δημιουργικότητας.
«Πρέπει να ξαναβρούμε τις δυνάμεις μας, να μην στηριζόμαστε σε δάνειες δυνάμεις» πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την υποδοχή, τονίζοντας επίσης ότι δίνει και ο ίδιος ένα αγώνα για να ξαναβρεί η Ελλάδα την αξία της.
«Μπορεί να πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος, αλλά θα ξαναβρούμε το δρόμο μας. Κι εδώ το παράδειγμά σας είναι χαρακτηριστικό» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Μιλώντας στην πλατεία του χωριού αναφέρθηκε στην αγάπη που νιώθει για την Κρήτη, τονίζοντας ότι του δίνει δύναμη να συνεχίσει έναν αγώνα, «να γυρίσουν τα πράγματα, να σηκωθεί ο ήλιος όπως λέμε, να υπάρχει στην Ελλάδα πάλι το χαμόγελο».
Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο με τίτλο «Των Κρητών οι Κοινότητες: Όραμα και Δράση» που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η αλληλογνωριμία και η τόνωση των δεσμών με την Κρήτη, η συζήτηση και η διατύπωση απόψεων για την ανάπτυξη της Κρήτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου