Πανελλαδικές 2017: Εγκλωβισμένοι γονείς σε απόγνωση

Τελευταία ενημέρωση: 2017-03-30, 10:01:25
Πανελλαδικές 2017: Εγκλωβισμένοι γονείς σε απόγνωση

Μόλις δύο μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις και αφού είχε κλείσει η προθεσμία συμπλήρωσης από τους μαθητές της αίτησης- δήλωσης για τις σχολές επιλογής, το υπουργείο Παιδείας κατάφερε να προκαλέσει αναστάτωση, μειώνοντας τον αριθμό των όσων θα γίνουν δεκτοί στις σχολές υψηλής ζήτησης. 

Παρότι μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπήρχαν μειώσεις, για μία ακόμη φορά χιλιάδες οικογένειες βιώνουν την προχειρότητα με την οποία διαχρονικά αντιμετωπίζεται ένα θέμα κρίσιμο για το μέλλον των παιδιών τους. 

«Με συναισθήματα λύπης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για μεγάλη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης» γράφουν χαρακτηριστικά στην πρώτη τους ανάρτηση στο σάιτ διαμαρτυρίας που δημιούργησαν.

«Είμαστε γονείς παιδιών που εφέτος διαγωνίζονται πανελλαδικά με στόχο τις σχολές Ιατρικής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου και αιφνιδιαστήκαμε δυσάρεστα από την απόφαση αυτή για μείωση συνολικά 220 θέσεων στις σχολές αυτές που κατ’ αντιστοιχία ισοδυναμεί με το κλείσιμο 2 σε σύνολο 7 Ιατρικών σχολών» εξηγούν τον λόγο της αντίδρασής τους.

Αριθμός τεράστιος που ισοδυναμεί με ποσοστιαία μείωση 21% σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

(protothema.gr)

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=