ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Απολογείται ο Παραολυμπιονίκης

έγκλημα-στο-μοσχάτο-απολογείται-ο-παρ-518820

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται αυτή την ώρα ο 39χρονος παραολυμπιονίκης και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ Βασίλης Τσαγκάρης,ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα την Πέμπτη το βράδυ τον 47χρονο Μάριο Λουκόπουλο.

«Είναι δύσκολη στιγμή σεβαστείτε την σας παρακαλώ» είπε κατά την είσοδό του στον ανακριτή, φανερά καταβεβλημένος.

Ο 39χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, κατά τη σύλληψή του, ότι το θύμα πήγε στο πρακτορείο για να τον απειλήσει, καθώς επίκειται κάποιο δικαστήριο για την επιμέλεια των παιδιών του θύματος με την εν διαστάσει σύζυγό του, που ο δράστης διατηρούσε ερωτικό δεσμό.

Ο 39χρονος αθλητής, φτάνοντας την Παρασκευή στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων ψέλλισε στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν για μια δήλωσή του: «Ημουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά. Θα τα μάθετε όλα τις επόμενες ημέρες».

Ανατροπές των δεδομένων, αναπάντητα ερωτήματα, σκοτεινά σημεία του εγκλήματος αλλά και πλούσιο παρασκήνιο αποτελούν τα κομμάτια του παζλ που πρέπει να συνθέσουν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές για να φωτίσουν κάθε πτυχή του στυγερού εγκλήματος.

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ, που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του θύματος ακόμα κι όταν αυτοί ήταν παντρεμένοι, θα ισχυριστεί για άλλη μια φορά ότι βρέθηκε αμυνόμενος και πυροβόλησε τον Μάριο Λουκόπουλο προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του.

Μάλιστα θα υποστηρίξει ότι δέχονταν απειλές από το θύμα τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, προκείμενου να μην πάει ως μάρτυρας σε δίκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαρτίου μεταξύ του θύματος και της πρώην συζύγου του, για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Ο δράστης, Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης

Το θύμα, ο 47χρονος Μάριος Λουκόπουλος

Το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ όπου έγινε το έγκλημα

Το χρονικό του εγκλήματος και η ομολογία

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις αρχές, ο δράστης είπε κατά την ανάκριση πως διατηρούσε σχέση με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος, το οποίο ήρθε στο μαγαζί του για να του ζητήσει το λόγο. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του Παραολυμπιονίκη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, λίγα τετράγωνα μακριά από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που έγινε το φονικό, ο 39χρονος έσπασε… «Εγώ τον σκότωσα, δεν το ήθελα, θόλωσε το μυαλό μου. Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, ήρθε στο πρακτορείο με το πιστόλι και με απείλησε… Φοβήθηκα, άρπαξα το πιστόλι και τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Στην συνέχεια τα έχασα, δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τους είδα, αλλά έφυγα και έφτασα σπίτι μου».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης, ο 47χρονος πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό, αφού μαζί του είχε ένα όπλο. Κατά τον καβγά, σύμφωνα με όσα λέει ο Παραολυμπιονίκης, το όπλο εκπυρσοκρότησε μία φορά, τραυματίζοντας το θύμα. Στη συνέχεια ο 39χρονος άρπαξε το όπλο, όπως ο ίδιος δήλωσε στις αρχές και πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές το θύμα.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας έχουν πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συνέβη στο πρακτορείο. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε σήμα για «ληστεία με πυροβολισμό στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο».

Οι πρώτοι αστυνομικοί φτάνουν σε άλλο πρακτορείο στην ίδια οδό, που όμως ήταν κλειστό και λίγο αργότερα εντοπίζουν το πρακτορείο του Παραολυμπιονίκη, που είχε όμως κατεβασμένα τα ρολά. Παρατηρώντας όμως προσεκτικά, είδαν ότι μέσα υπήρχε ένας άντρας αιμόφυρτος, και έτσι αποφασίζουν να ανεβάσουν τα ρολά.

Πράγματι διαπιστώνουν ότι ένας άντρας είναι νεκρός και από κατοίκους της περιοχής μαθαίνουν ότι το πρακτορείο ανήκει σε γνωστό Παραολυμπιονίκη. Έτσι αποφασίζουν να πάνε στο σπίτι του για να δουν τι έχει συμβεί.

Μόλις χτύπησαν το κουδούνι, ο Παραολυμπιονίκης σπάει και τους αποκαλύπτει ότι αυτός είναι ο δολοφόνος.

Ως αιτία του φονικού υποστηρίζει ότι ήταν προσωπικές διαφορές που είχε με τον 47χρονο υπάλληλό του, όμως οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι πίσω από αυτές κρύβεται μια γυναίκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά και όσα υποστήριξε ο 39χρονος το 22άρι πιστόλι δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στο θύμα, που για αυτό διέθετε άδεια καθώς ήταν μέλος σκοπευτικού ομίλου.

Το σπίτι του Παραολυμπιονίκη, όπου ομολόγησε και συνελήφθη

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου