ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο συνταξιούχος που ασέλγησε σε γυναίκα με νοητική στέρηση

στο-εδώλιο-συνταξιούχος-που-ασέλγησε-518890

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω αναμένεται αναμένεται να καθίσει στις 3 Απριλίου, ένας 66χρονος συνταξιούχος, που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος της 39χρονης γυναίκας με νοητική στέρηση, στη Ρόδο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τον Οκτώβριο του 2012, μετά από καταγγελία που έκανε συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας, όπως μεταδίδει η Ροδιακή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δράστης και θύμα κατοικούσαν στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να είναι εύκολο για τον 66χρονο να γνωρίζει πότε η 39χρονη γυναίκα βρισκόταν μόνη της στο σπίτι. Μέλος της οικογένειας της γυναίκας, που υποψιάστηκε πως κάτι συνέβαινε, έκανε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, με αποτέλεσμα να τεθεί σε παρακολούθηση το σπίτι της 39χρονης. Στις 2 Οκτωβρίου 2012, ο συνταξιούχος επισκέφθηκε την 39χρονη την οποία και κάλεσε να βγει έξω από το σπίτι, την επιβίβασε στο αυτοκίνητο του και στη συνέχεια την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Μόντε Σμιθ όπου και ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω. Η έρευνα έδειξε ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος της γυναίκας κι άλλες φορές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Στην απολογία του, ο δράστης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως γνώρισε την 39χρονη στη γειτονιά όπου διαμένουν και ήρθε σε ερωτική επαφή μαζί της τρεις φορές και πρόσθεσε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, αλλά είχε απόλυτη συναίσθηση του τι συνέβαινε.

Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 66χρονος αφέθηκε ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου