ΕΛΛΑΔΑ

Επίδειξη δύναμης στην προκήρυξη της Σέχτας

επίδειξη-δύναμης-στην-προκήρυξη-της-σ-497150

Σε επίδειξη δύναμης παράλληλα με την εκτόξευση νέων απειλών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, προχώρησε η Σέχτα Επαναστατών. Οι τρομοκράτες συνοδεύουν την προκήρυξη, που έστειλαν στην εφημερίδα Τα Νέα, με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με φωτογραφία του οπλοστασίου τους.

Στα πρότυπα της 17Ν, δείχνουν ότι έχουν βαρύ οπλοστάσιο και ότι διαθέτουν πολλά περισσότερα όπλα από αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις τους.

Οι απειλές

Οι τρομοκράτες της Σέχτας απειλούν ευθέως τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και αναφέρονται στους εκδότες και δημοσιογράφους Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Γ. Κουρή και Θ. Αναστασιάδη, Π. Κωστόπουλο, Γ. Παπαγιάννη και τον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά.

Οι τρομοκράτες εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους τους αστυνομικούς -αυτήν τη φορά εξειδικεύουν σε εκείνους που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ- αλλά βάζουν και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εισαγγελείς και τους διευθυντές των φυλακών.

Το οπλοστάσιο

Με τίτλο «Η Σέχτα Επαναστατών οπλίζεται ξανά», ακολουθώντας τις επικοινωνιακές πρακτικές της 17 Νοέμβρη, επιδεικνύει με καλύτερης ποιότητας χαρτί, σαν αφίσα, τον αναβαθμισμένο οπλισμό της με την επισήμανση: «Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα να "μιλήσουν"».

Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική: τρία Καλάσνικοφ, ένα ημιαυτόματο και ταξινομημένα στη σειρά δώδεκα πιστόλια και ένα περίστροφο. Στο σκηνικό προστίθενται γεμιστήρες, δεκάδες σφαίρες, ένα στιλέτο και μια σιδηρογροθιά.

Με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του οπλοστασίου της η τρομοκρατική οργάνωση δείχνει ότι διαθέτει τα μέσα για να υλοποιήσει τις απειλές της. Πέρα από τη δύναμη πυρός, όμως, οι τρομοκράτες επιδεικνύουν και την ευκολία που έχουν στην εξασφάλιση του οπλισμού.

Με διάταξη που θυμίζει τις φωτογραφίες που είχε δώσει κατά το παρελθόν στη δημοσιότητα η 17Ν, οι τρομοκράτες δείχνουν ότι διαθέτουν πολλά περισσότερα όπλα από τα δύο εννιάρια πιστόλια και το Σκόρπιον που έχουν έως τώρα χρησιμοποιήσει στα τέσσερα χτυπήματά τους: δύο ένοπλες επιθέσεις και δύο δολοφονίες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν διστάζουν να εντάξουν στο οπλοστάσιό τους και να φωτογραφίσουν δύο στιλέτα και μία σιδηρογροθιά, αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συνήθως από κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.

Στα πρότυπα της 17Ν, η Σέχτα Επαναστατών φωτογραφίζει τα όπλα της πάνω σε μία επιφάνεια που μοιάζει να είναι στρογγυλό τραπέζι, με τα Καλάσνικοφ να δημιουργούν αψίδα κάτω από το σύμβολο της οργάνωσης: το αστέρι ανάμεσα σε δύο αντικρυστά Σκόρπιον.

Η εκπαίδευση και οι διασυνδέσεις

Στην προκήρυξη τα μέλη της Σέχτα Επαναστατών περιγράφουν μια διαδικασία οργάνωσης που περιλαμβάνει εκπαίδευση στα όπλα, διάβασμα και ανεφοδιασμό σε όπλα. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση περί διαλόγου μεταξύ των μελών των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Σέχτα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προκήρυξη, απέκτησε δομή και τα μέλη της διακριτούς ρόλους, αφού ευθέως λένε ότι ορισμένοι εκπαιδεύτηκαν στα όπλα, άλλοι δημιούργησαν δίκτυο πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, παράλληλα με τη δημιουργία πλέγματος προστασίας για τους ενόπλους.

Αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα», αναφέρουν.

Και προσθέτουν: «Οι υπόλοιποι μαχητές μας δεν έμειναν ανενεργοί. Δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν τη συνειδητή αεργία μας». Μάλιστα, στην περιγραφή της επιλογής του Σωκράτη Γκιόλια ως στόχου τους, οι τρομοκράτες επικαλούνται τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει και επιχειρούν να αποδείξουν ότι ήξεραν πολύ καλά τις κινήσεις του δημοσιογράφου.

Η δολοφονία Γκιόλια

Μέλη της οργάνωσης είχαν επιλέξει ως στόχο τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του περισσότερο από έναν μήνα, ενώ είχαν πληροφορίες για πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος – είναι άγνωστο, βέβαια, αν αυτές τις πληροφορίες τις απέκτησαν εκ των υστέρων.

Στην προκήρυξη αποκαλύπτουν αρκετά για το επιχειρησιακό σχέδιο παρακολούθησης και ισχυρίζονται ότι ο δημοσιογράφος είχε αστυνομική φύλαξη, από δυο αστυνομικούς συνοδούς ασφάλειας που του είχαν παραχωρηθεί και τους χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με τον συντάκτη, εναλλάξ μέχρι τη δολοφονία του υπασπιστή του Υπουργού, για τον οποίο μιλά με βαρύ και προσβλητικό χαρακτηρισμό. (Σημειώνεται ότι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν τον ισχυρισμό και σημειώνουν ότι ο δολοφονημένος είχε για κάποιο διάστημα ιδιωτική ασφάλεια).

Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να χτυπήσουν τον Σ. Γκιόλια γίνεται αναφορά σε υποθέσεις ντόπινγκ και το θέμα του Βατοπεδίου, καθώς και τη χρήση του blog ως μέσου εκβιασμού.

 

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Θέμα 989 ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι ήταν εμπεδωμένη η άποψη στην Αντιτρομοκρατική ότι και με τους ποινικούς υπάρχει μορφή συνεργασίας, αλλά και με τον αναρχικό χώρο όπου υπάρχουν τα φυτώρια.

«Δυστυχώς τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 συνέβαλλαν στο να έχουμε έξαρση της δράσης στα Εξάρχεια» συνέχισε ο ίδιος.

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι το κόμμα έχει συγκεκριμένη αντίληψη για τα ζητήματα αυτά: «ο αγωνιστής και ο επαναστάτης δε φορούσαν ποτέ κουκούλα. Είχαν το πρόσωπό τους καθαρό και πάλευαν στα ίσια και τίμια την πλουτοκρατία και το σύστημά της. Μέσα από αυτές τις μορφές δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Αντιθέτως συκοφαντείται ο αγώνας της λαϊκής τάξης, του λαϊκού κινήματος»

Ο ΣΥΝ εκφράζει την αδιαπραγμάτευτη καταδίκη οποιασδήποτε μορφής είτε άμεσης, είτε έμμεσης τρομοκρατίας από όπου και αν προέρχεται.

«Η παρουσία και η δράση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών και των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων» καταλήγει.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου