ΕΛΛΑΔΑ

Αδεια λειτουργίας σε τριάντα ιδιωτικά κολέγια

αδεια-λειτουργίας-σε-τριάντα-ιδιωτικ-495202

Τριάντα από τα σαράντα κολέγια που υπέβαλαν φάκελο στο υπουργείο Παιδείας έλαβαν άδεια λειτουργίας και θα μπορούν πλέον να λειτουργούν ως «κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης».
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, τα δέκα ιδρύματα που δεν πήραν άδεια είχαν προβλήματα είτε με τις εγγυητικές επιστολές, είτε με τα κτίρια, ενώ τουλάχιστον δύο δεν είχαν καθόλου ή ελλιπή σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Στα κολέγια που πήραν άδεια θα λειτουργήσουν όσα τμήματά τους έχουν σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Το υπουργείο ανέφερε παραδείγματα κέντρων στα οποία λειτουργούσαν δέκα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, αλλά δεν είχαν και για τα δέκα αντίστοιχη σύμβαση με τα μητρικά τους πανεπιστήμια. Έτσι, πήραν κανονικά την άδεια για αυτά που διέθεταν σύμβαση και για τα υπόλοιπα υπέβαλαν πρόγραμμα σπουδών, το οποίο για άλλα εγκρίθηκε και για άλλα απορρίφθηκε.
Αυτά τα τμήματα για τα οποία δεν ελήφθη άδεια, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον είκοσι κέντρα μεταλυκειακών σπουδών δεν υπέβαλαν καν φάκελο για να πάρουν την άδεια λειτουργίας.
Όπως ανέφερε η Α. Διαμαντοπούλου «μπαίνουν πλέον κανόνες στο τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, ενώ το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), που έκανε τους ελέγχους και εισηγήθηκε την αδειοδότηση, θα συνεχίσει να ελέγχει τόσο τα κέντρα που πήραν ήδη την άδεια, αλλά θα διερευνά και πόσα άλλα τυχόν λειτουργούν χωρίς να έχουν πάρει άδεια και τα οποία, θα πρέπει να κλείσουν».
Τέλος, η υπουργός Παιδείας είπε, ότι τον όρο κολέγια μπορούν να τον χρησιμοποιούν, πρέπει όμως απαραιτήτως να αναγράφουν συγχρόνως, ότι είναι κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Ποιοι πήραν άδεια

«D.E.I COLLEGE»
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΙΩΣΗΦΙΔΗ
UINDY ATHENS
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ
BAKAΛO ART & DESIGN
ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
AAS COLLEGE APPLIED ARTS STUDIES
Τεχνολογίες Πληροφορικής Αθηνών
NEW YORK COLLEGE
MBS COLLEGE
I.S.T. STUDIES
ICBS Επιχειρησιακό Κολέγιο
THE EUROPEAN COLLEGE FOR TOURISM STUDIES
THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE – DEREE COLLEGE
CITY UNITY COLLEGE L.T.D
CITY COLLEGE
B.C.A COLLEGE A.E.
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ATHENS GSM
ALBA ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – ΑΚΤΟ
«ΚΟΛΛΕΓΙΟ AKMI METROPOLITAN
AEGEAN OMIROS ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ- ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΠΕΡΡΩΤΗΣ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου