ΕΛΛΑΔΑ

Ο τραγικός πατέρας εξηγεί γιατί συγχώρεσε από την πρώτη στιγμή τον οδηγό της Πόρσε

ο-τραγικός-πατέρας-εξηγεί-γιατί-συγχώ-542080

Το πώς συγχώρεσε από την πρώτη στιγμή τον οδηγό της Porsche, που έπεσε πάνω στο δικό του αμάξι και σκότωσε τη σύζυγό του και τον 3χρονο γιο τους, εξήγησε ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ένα από τα τραγικά πρόσωπα του φριχτού τροχαίου της εθνικής Αθηνών-Λαμίας.

Μιλώντας στη RealNews, περιέγραψε τις πρώτες στιγμές: «Βγήκα έξω από την τουαλέτα πανικόβλητος. Μέσα στον πανικό μου, μου φάνηκε πως είδα σωριασμένη στο βάθος του δρόμου τη γυναίκα μου. Οταν πλησίασα, διαπίστωσα ότι ήταν το σώμα ενός νεαρού άντρα, που αργότερα έμαθα πως ήταν ο συνοδηγός της Porsche. Η Αποστολία και ο Παύλος δεν ήταν πουθενά. Είχαν χαθεί. Δεν έμεινε τίποτα για να τους αναγνωρίσω. Παρότι έβλεπα ότι έγινε κάτι το αδιανόητο, γρήγορα κατάλαβα ότι όλο αυτό το μακελειό που είχα μπροστά στα μάτια μου ήταν αποτέλεσμα της τρομακτικής ταχύτητας με την οποία η Porsche χτύπησε το αυτοκίνητό μας».

Εξήγησε μάλιστα πώς συγχώρεσε αμέσως τον οδηγό της Porsche από την πρώτη στιγμή: «Τον υπαίτιο τον συγχώρεσα την ίδια στιγμή, γιατί ήξερα ότι δεν είχε καμιά πρόθεση. Και εγώ στα νιάτα μου έτσι γρήγορα έτρεχα». «Θα έτρεχες με τόσο ιλιγγιώδη ταχύτητα και τώρα;», τον ρώτησε ο Γιώργος Λιάνης. «Ναι, θα έτρεχα, αλλά μόνο σε πίστα, ποτέ σε δρόμο. Ο ίλιγγος μου άρεσε, τα ακραία τα ζήταγα, για αυτό στον Στρατό υπηρέτησα στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ). Το βράδυ των Ιμίων ήμουν εκεί. Ετοιμος να κάνω το παν για την πατρίδα. Μείναμε κάτω από το νερό 17 ώρες. Και στο τέλος πήραμε εντολή να αποσυρθούμε! Με πιάσαν τα κλάματα… », απάντησε.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου μίλησε και για τον πνευματικό του, Θεόφιλο Φραγκουλίδη, ο οποιός, όπως εξήγησε, του δίνει κουράγιο. «Σε αυτόν οφείλεται το κουράγιο μου να μπορώ να μιλάω τώρα για όλα αυτά. Βέβαια, αισθάνομαι δυνατός μόνο όταν βρίσκομαι ανάμεσα στους συγγενείς και τους φίλους μου. Από αυτούς παίρνω δύναμη. Οταν είμαι μόνος, είμαι ένα μηδενικό».

Ο τραγικός πατέρας δήλωσε ακόμη ότι δεν θέλει να επιστρέψει ούτε στη δουλειά του, ούτε στην Αθήνα. «Δεν αντέχω, παρότι ο διευθυντής και ο προϊστάμενός μου με πήραν τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπαν να μείνω όσο θέλω με τους δικούς μου μέχρι να συνέλθω και να γυρίσω στη δουλειά. Ομως, εγώ δεν θέλω να γυρίσω πίσω ποτέ. Θέλω, εάν είναι δυνατόν, να δουλέψω εδώ πάνω στα μέρη μας, στην Πτολεμαΐδα, κοντά στους δικούς μου».

Οπως σημειώνει ο Γιώργος Λιάνης στο ρεπορτάζ του, μια ημέρα μετά την κηδεία, ο Υπάτιος εξαφανίστηκε, διανυκτέρευσε στο σπίτι της πεθεράς του, συναντήθηκε δύο φορές με τον πνευματικό του και επισκέφθηκε έναν γνωστό πνευμονολόγο της Πτολεμαΐδας για να εξετάσει μήπως οι πνεύμονές του είχαν πάθει κάτι από τον πολύ καπνό που εισέπνευσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου