ΕΛΛΑΔΑ

Απαντήσεις για το φονικό τροχαίο. Τι έδειξε ο προφυλακτήρας της Porsche για τον τροχό

απαντήσεις-για-το-φονικό-τροχαίο-τι-έδ-547376

Στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τις κάμερες ασφαλείας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., αν και ο γρίφος τού πώς η Porsche ξέφυγε από την πορεία της και έπεσε σαν πύραυλος πάνω στο Honda Civic φαίνεται να λύνεται.

Ολα συγκλίνουν ότι το ισχυρότερο σενάριο για τα αίτια του δυστυχήματος ήταν συνδυασμός της ιλιγγιώδους ταχύτητας, άνω των 250 χλμ./ώρα κατά εκτιμήσεις, και κλαταρίσματος του ελαστικού. Το νέο στοιχείο που ενισχύει αυτό το σενάριο, όπως έγραψε και χθες το iefimerida.gr δημοσιεύοντας μάλιστα και αντίστοιχες φωτογραφίες, είνα ότι σε απόσταση 120 μέτρων από την είσοδο του πάρκινγκ βρέθηκε ο προφυλακτήρας της Porsche του Γιώργου Βακάκη. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ο προφυλακτήρας είχε ίχνη εσωτερικής φθοράς, με τους ειδικούς να εικάζουν ότι το λάστιχο του της Porsche (που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα) κλατάρισε, το γερμανικό αυτοκίνητο έχασε το ελαστικό του και ο οδηγός του τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα αυτό να ξεκινήσει την τρελή πορεία του (έστριψε δεξιά και άρχισε την πλαγιολίσθηση) και να καταλήξει στο πάρκινγκ της εθνικής οδού σκορπώντας τον θάνατο.

Το κλατάρισμα του ελαστικού μπορεί να οφείλεται είτε στην παλαιότητα των ελαστικών (ήταν του 2006 και του 2007) είτε στο γεγονός ότι επρόκειτο για χειμερινά ελαστικά, που είναι παντελώς ακατάλληλα για ανάπτυξη ταχυτήτων μεγαλύτερης των 120 με 150 χλμ./ώρα.

Μπήκε με 280 χλμ. την ώρα στο πάρκινγκ

Ολα αυτά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας της εθνικής οδού, η μοιραία Porsche μπήκε στο πάρκινγκ της εθνικής με 280 χλμ. την ώρα.

Οπως εκτιμούν ειδικοί μετρώντας τον χρόνο και την απόσταση που διήνυσε το όχημα, από τη στιγμή που η Porsche μπαίνει στο πάρκινγκ ανεξέλεγκτη, κινείται με μέση ωριαία ταχύτητα, τα 257 χιλιόμετρα την ώρα. Μπαίνοντας στο πάρκινγκ κινείται με 280 χλμ/ώρα και την στιγμή της σύγκρουσης το όχημα κινείται με 230 χλμ/ώρα!
Οι ειδικοί εξετάζουν τις 6 κάμερες στην εθνική οδό – από τις Αφίδνες μέχρι τον τόπο της τραγωδίας – και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος, εκινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα που άγγιξε σε πολλά σημεία τα 250 χιλιόμετρα την ώρα παράλληλα με κάποιους ελιγμούς αλλαγής λωρίδας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου