ΕΛΛΑΔΑ

Επιμελητήριο: Εφιστά προσοχή σε επιτήδειους που εμφανίζονται ως Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

επιμελητήριο-εφιστά-προσοχή-σε-επιτή-553266

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει τους επιχειρηματίες – μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε δήθεν Συμβούλους Επιχειρήσεων που υπόσχονται επιδοτήσεις και αποσπούν χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.) πρόσφατα διαπιστώθηκε εκ νέου έξαρση των περιστατικών εξαπάτησης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών από επιτήδειους που παρουσιάζονται ως Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, τάζοντας επιδοτήσεις που δεν υπάρχουν και αποσπώντας μικροποσά από ανυποψίαστους.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.ΕΠ, αποσπά ποσά από επιχειρηματίες, βάζοντάς τους να υπογράφουν μία αίτηση, ενώ δίνουν μία πλαστή απόδειξη για υπηρεσίες που δεν παρείχαν.

Ο ΣΥΣΕΠ, ως όργανο συντονισμού και εκπροσώπησης των Συμβούλων Επιχειρήσεων της Ελλάδας, λαμβάνει τακτικά καταγγελίες από τα Επιμελητήρια της χώρας για περιστατικά παραβάσεων, παρατυπιών και μεθοδεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε διάφορους διαγωνισμούς που κατά καιρούς δημοσιεύονται. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου προσπαθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις για να εντοπίσει και να καταγγείλει τυχόν παρόμοια περιστατικά στους αρμόδιους φορείς και Αρχές, ωστόσο, είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων για τον έγκαιρο εντοπισμό τέτοιων παρατυπιών και μεθοδεύσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου