ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισε η δίκη για την διαφθορά με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

άρχισε-η-δίκη-για-την-διαφθορά-με-τα-μα-553296

Άρχισε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη για την «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ με την Siemens, που αποτελεί σκέλος της μεγαλύτερης για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης διαφθοράς, με εκατομμύρια παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρίας προς Έλληνες αξιωματούχους.

Οι 64 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη Θόδωρος Τσουκάτος, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων.

Υπόλογος επίσης είναι ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού, Χάινριχ Φον Πίρερ, αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού, όπως και οι καταζητούμενοι, Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας.

Η δίκη οδηγήθηκε σε αναβολή τον περασμένο Ιούλιο, καθώς δεν είχε μεταφραστεί το πολυσέλιδο βούλευμα της υπόθεσης στους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, ενώ η υπόθεση παραμένει χωρίς ετυμηγορία σχεδόν δέκα χρόνια από την εισαγωγή της στη Δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου