ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία για αναβάθμιση Β’ και Γ’ Λυκείου

συμφωνία-για-αναβάθμιση-β-και-γ-λυκε-554926

Με συμφωνία επί της αρχής της πρότασης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ότι απαιτείται αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων Λυκείου έκλεισε ο πρώτος κύκλος των συνεδριάσεων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αφήνοντας για το αμέσως επόμενο διάστημα τη συζήτηση για το ακανθώδες θέμα της αλλαγής του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις προωθούμενες αλλαγές πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι έχουν την ευθύνη των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως επίσης ο καθηγητής κ. Γ.Μπαμπινιώτης με την ιδιότητα του πρώην προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ο οποίος το έτος 2009 είχε καταλήξει σε πόρισμα για τις αλλαγές στο Λύκειο και την πρόσβαση στα ΑΕΙ το οποίο είχε παραδώσει στον τότε υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο, καθώς και εκπρόσωποι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γιατί στις συζητήσεις, όπως είπε, «δεν υπήρξε ούτε μία λέξη που να παραπέμπει σε πολιτικοκομματικές αντιπαραθέσεις». Αντίθετα, σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρξαν πολύ έντονες συγκλίσεις και μια γενική αποδοχή των επισημάνσεων του ΙΕΠ για τις αλλαγές στη δομή του Λυκείου. «Όλοι είπαμε ότι είναι εξαιρετικά προβληματικές οι Πανελλαδικές Εξετάσεις…

Το σύστημα είναι προφανώς αδιάβλητο, αλλά το ζητούμενο είναι το αξιόπιστο» επισήμανε ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι υπήρξε, επίσης, συμφωνία ότι δεν είναι το κύριο θέμα του διαλόγου η αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Συζητάμε για την αναβάθμιση του Λυκείου. Μετά, θα τα βρούμε τα άλλα. Σε αυτό, δεν υπάρχει μόνο σύγκλιση, υπάρχει απόλυτη συμφωνία», υπογράμμισε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου