ΕΛΛΑΔΑ

Ανακάμπτει ο δικομματισμός

ανακάμπτει-ο-δικομματισμός-500774

Διαφορά έξι ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη ΝΔ εξασφαλίζει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΑΞΙΑ»
Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που προκύπτει έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ 35,5%, ΝΔ 29,5%, ΚΚΕ 12,5% %, ΛΑΟΣ 5%, ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 4,0% , Δημοκρατική Αριστερά 2,0% Λοιπά κόμματα 6,0%.
Το άθροισμα των δύο κομμάτων, φθάνει σε 65% σε ποσοστό.
Η πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης υπέρ της προσφυγής στο ΔΝΤ και τον Μηχανισμό Στήριξης, θεωρεί καταστροφική την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ζητά απεμπλοκή από το Μνημόνιο.
Το άθροισμα των αναποφάσιστων και των όσων δεν επιθυμούν να απαντήσουν κινείται στο 21,7%.

Συντριπτική είναι η απαξίωση όλων των πολιτικών κομμάτων στα μάτια των πολιτών. Το 64% δηλώνει κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι το 43% ζητά απεμπλοκή από το Μνημόνιο , το 10% λέει ότι δεν γνωρίζει τους όρους ή το Μνημόνιο, ένα 13% δηλώνει άγνοια ή άρνηση να απαντήσει και μόνο το 34% θέλει τήρηση των όρων.
Στο ερώτημα για το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τον τόπο, το 66% απαντά καμία από τις δύο, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.

Επίσης, το 64% δηλώνει ότι κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους, ενώ το 59% εκτιμά ότι κανένα κόμμα δεν έχει καλύτερες προτάσεις για τη χώρα.

Στα ύψη και η δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (83%), αλλά και τη ΝΔ (90%).
Το 56% θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημα την κρίση σε συνδυασμό με τη φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις χαμηλές συντάξεις.
Το δείγμα ήταν 1.156 άτομα άνω των 18 με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολόγιου, χωρίς κάλπη.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου