ΕΛΛΑΔΑ

«Πέρασε» το Ασφαλιστικό του Δημοσίου

πέρασε-το-ασφαλιστικό-του-δημοσίου-494628

Με 156 ψήφους υπέρ, 128 κατά και έναν βουλευτή να δηλώνει «παρών» ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την κατά άρθρο ψήφιση του σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου.

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορία, είχε ζητήσει το ΚΚΕ.

Σε ονομαστική τέθηκαν τα άρθρα 2,3,4,6 και 7, καθώς και το άρθρο 10, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε ο ΛΑΟΣ.

Η τροπολογία για τα Σώματα Ασφαλείας, η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο ως άρθρα 20 και 21, ψηφίστηκε, επίσης, με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ.

Σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 156 (ΠΑΣΟΚ), κατά 128 βουλευτές (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ και οι ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Φ. Κουβέλης και Ν. Τσούκαλης) και «παρών» ο Γ. Δημαράς. Απόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Οικονόμου, Ντ. Μπακογιάννη και Κ. Κιλτίδης.

 

Οι ένστολοι

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε δεκτό αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ.Παπουτσή σχετικά με το ασφαλιστικό των ένστολων.

Συγκεκριμένα προστέθηκε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία ο συντάξιμος χρόνος του ένστολου προσωπικού (αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική) που έχει καταταγεί μέχρι την 31-12-1995 και θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης από 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά προσαυξάνεται κατά τρία έτη με την καταβολή από τις προβλεπόμενες εισφοράς για την συμπλήρωση 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας.

Κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου και παράλληλα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

 

Κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ

Στη Βουλή -όπου γινόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στο δημόσιο τομέα- συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και το προσωπικό των Δήμων και Νομαρχιών.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έγινε έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας, διαδήλωσαν μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις αλλαγές που επιφέρει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε να ψηφίσει το νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι και αναφέρει ότι οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα είναι δραματικές.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου