ΕΛΛΑΔΑ

Αρνήθηκε τα πάντα για τη siemens!

αρνήθηκε-τα-πάντα-για-τη-siemens-496925

«Είμαι υπερήφανος γα την υπουργική μου θητεία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Λιάπης κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens σημειώνοντας ότι έχει κατασυκοφαντηθεί από ΜΜΕ και πως ζει σε σπίτι 80 τμ!

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ο οποίος από τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και από το υλικό της έκθεσης της Debeuvoise, εμφανίζεται ως ένθερμος υποστηρικτής της Siemens και φίλος του κ. Χριστοφοράκου, επιχείρησε να οχυρωθεί πίσω από τις διοικήσεις του ΟΣΕ ρίχνοντας εκεί την αποκλειστική ευθύνη των διαπραγματεύσεων με την γερμανική εταιρεία.

Επιπλέον, ο κ. Λιάπης διέψευσε το περιεχόμενο της αλληλογραφίας Χριστοφοράκου με μητρική Siemens, η οποία τον παρουσιάζει ως βασικό κυβερνητικό σύμμαχο της γερμανική εταιρεία και πρόθυμο να ικανοποιήσει κάθε της επιθυμία.

Παρά ταύτα, ερωτώμενος για έγγραφο που του απέστειλε ο κ. Χριστοφοράκος με το οποίο του ζητά την ένταξη του ΟΣΕ στο C4I απάντησε ότι δε θυμάται κάτι σχετικό.

Να σημειωθεί ότι, ο κ. Λιάπης είχε εντάξει τον ΟΣΕ στο συγκεκριμένο σύστημα ασφάλειας κάτι που είχαν αρνηθεί να κάνουν οι προκάτοχοί του κ.κ. Χρίστος Βερελής και Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο κ. Λιάπης σημείωσε ότι γνώρισε τον κ. Χριστοφοράκο κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και συμπλήρωσε ότι οι προγενέστερες αναφορές στο ημερολόγιο της κ. Τσακάλου δεν αφορούν τον ίδιο αλλά «κάποιον Λιάπη συνεργάτη του κ. Παπανδρέου».

Όσον αφορά στο ταξίδι του Μονάχου όπου εμφανίζεται να συμμετέχει σε εκδρομή που οργάνωσε ο κ. Χριστοφοράκος απάντησε ότι αφορμή στάθηκε η γνωριμία των παιδιών τους και πως ο ίδιος πλήρωσε τα εισιτήρια.

Να σημειωθεί πως η κατάθεση του κ. Λιάπη διακόπηκε και θα συνεχιστεί μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό του δημοσίου

Η επιτροπή πάει διακοπές

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα παράταση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής άφησε ο πρόεδρός της κ. Σήφης Βαλυράκης η οποία με την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης θα κλείσει για διακοπές!

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 26 Αυγούστου 2010. Παράλληλα, ο κ. Βαλυράκης ανέφερε πως η επιτροπή μεταβίβασε τα στοιχεία των επιθεωρητών δημόσιας υγείας στην δικαιοσύνη ενώ ζήτησε από τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη έρευνα για εικονικά τιμολόγια που εντοπίστηκαν σε ΛΑΪΚΟ και ΔΕΠΑΝΟΜ.

Τέλος ο πρόεδρος παρουσιάστηκε συγκρατημένος για το ταξίδι της Γερμανίας, όπου μέλη της επιτροπής θα εξέταζαν του κ.κ. Χριστοφοράκο, Κούτσενρόϊτερ και Σίκατσεκ σημειώνοντας πως αν το ταξίδι πραγματοποιούταν σήμερα, δε θα έφερνε κανένα νέο στοιχείο αφήνοντας να εννοηθεί πως λείπουν τα απαραίτητα διαπραγματευτικά μέσα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου