ΕΛΛΑΔΑ

Βανδάλισαν το ωραιότερο γκραφίτι της Αθήνας

βανδάλισαν-το-ωραιότερο-γκραφίτι-της-571273

Πριν λίγους μήνες, τον Οκτώβριο του ’16, ένας νεαρός γκραφιτάς, ο WD (Wild Drawing) με έδρα το Ντουμπάι, επισκέφτηκε την Αθήνα.

Βρήκε έναν άδειο τοίχο στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου, στο Μεταξουργείο, και σκέφτηκε να δώσει ζωή στο εγκαταλειμμένο κτίριο: Λίγες ημέρες μετά, στο ίδιο σημείο αυτό είχε ζωγραφιστεί μια επιβλητική κουκουβάγια -το σύμβολο της σοφίας και της θεάς Αθηνάς, καθώς και σύμβολο της πόλης των Αθηνών.

«Η κουκουβάγια συμβολίζει τη σοφία και είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όρασή της σε μακρινές αποστάσεις – ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μια πολύ σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε τη σοφία αυτού του πλάσματος», είχε γράψει σχετικά ο καλλιτέχνης WD σε ανάρτησή του στο facebook.

Η φωτογραφία του εντυπωσιακού έργου τέχνης έκανε τον γύρο του κόσμου, προβάλλοντας την Αθήνα σε κάθε γωνιά του πλανήτη -το γκραφίτι εμφανίστηκε σε διάφορες αμερικάνικες ιστοσελίδες, όπως το Buzzfeed και το BoredPanda ως “ένα από τα καλύτερα νέα της χρονιάς”.

Ωστόσο, πριν λίγες ώρες, άγνωστοι μουτζούρωσαν την Κουκουβάγια, γράφοντας πάνω της την λέξη «viral» με ροζ σπρέι.

Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα.

Αυτό που σίγουρα είναι γνωστό πάντως είναι η δυσανεξία των ανθρώπων αυτών απέναντι στην ίδια την Αισθητική και το ωραίο.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου