ΕΛΛΑΔΑ

Εξελίξεις με τη μαφία των Ρομά: Στο …κόλπο και άλλος μπον βιβέρ επιχειρηματίας;

εξελίξεις-με-τη-μαφία-των-ρομά-στο-κό-578536

Εξελίξεις στην υπόθεση της σπείρας των Ρομά που «ρήμαζε» σπίτια επωνύμων. Η αστυνομία εντόπισε θυρίδα σε τράπεζα στην Ελευσίνα, η οποία περιείχε 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την είχε ανοίξει 35χρονος άνδρας ο οποίος δεν έχει συλληφθεί, για λογαριασμό ηγετικού μέλους της μαφίας των Ρομά.

Ο «ταμίας»

Φέρεται μάλιστα να είναι ο «ταμίας ενός εκ των αρχηγών ο οποίος αρχικά κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης αλλά τελικά έπεσε στα χέρια των αρχών τον Ιανουάριο. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος είχε συναντηθεί με αξιωματικό της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στην Δυτική Αττική, λίγες ώρες πριν εξελιχθεί η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψή τους.

Και άλλος «μπον βιβέρ» επιχειρηματίας στο κύκλωμα;

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εμπλέκεται σ’ αυτό ένας ακόμη γνωστός επιχειρηματίας μπον βιβέρ αλλά και άλλοι κοσμηματοπώλες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα «δρομολόγια» διακίνησης χρυσού και ασημιού, σε Ιταλία, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Εμπλεκόμενοι τουλάχιστον 12 αστυνομικοί

Στην υπόθεση είναι ελεγχόμενοι από τους ανακριτές τουλάχιστον 12 αστυνομικοί και 30 κοσμηματοπώλες, καθώς και ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας που είναι προσωρινά κρατούμενος. Βάσει των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε πιάσει ο «κοριός», αντικείμενο έρευνας ήταν και η συμμετοχή ενός κολλητού φίλου του, ηχηρού ονόματος στο χώρο της νυχτερινής Αθήνας. Για την υπόθεση του κυκλώματος των διαρρηκτών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη με κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου