ΕΛΛΑΔΑ

Ευθεία βολή παραδέχθηκε ο Κορκονέας

ευθεία-βολή-παραδέχθηκε-ο-κορκονέας-501675

Σε μια παραδοχή, στην οποία για πρώτη φορά προχώρησε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας, υποστήριξε ότι όταν πυροβόλησε έβλεπε τα συγκεντρωμένα παιδιά και το όπλο του, αφήνοντας να εννοηθεί πως πυροβόλησε σε ευθεία βολή κι όχι στον αέρα. Η απολογία του συνεχίζεται την Τρίτη.
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, κατά τη δεύτερη ημέρα απολογίας, χθες, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την πρόεδρο κ. Παπαβασιλείου, ώστε να φωτιστούν όλες οι λεπτομέρειες της μοιραίας νύχτας της 6ης Δεκεμβρίου 2008.
Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις για όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, για πρώτη φορά χθες, υποστήριξε πως όταν πυροβόλησε, έβλεπε τα συγκεντρωμένα παιδιά.
Ο ισχυρισμός του αυτός έρχεται σε αντίθεση με εκείνον που αρχικώς έχει προβάλει, ότι δηλαδή πυροβόλησε φεύγοντας από την οδό Τζαβέλλα, γυρίζοντας δηλαδή προς τα πλάγια και πίσω το σώμα του.
Είπε, επίσης, για πρώτη φορά την Δευτέρα, πως όταν πυροβόλησε έβλεπε εκτός από τους συγκεντρωμένους και το όπλο του. Η κ. Παπαβασιλείου με ερώτησή της ζήτησε από τον κατηγορούμενο να της διευκρινίσει κατά πόσο κάποιος που πυροβολεί στον αέρα βλέπει το όπλο του μπροστά του. Ο κατηγορούμενος απάντησε πως με ευθεία βολή κάποιος έχει οπτική επαφή με το όπλο του.
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, επανέλαβε ότι πυροβόλησε για να διασφαλίσει τη σωματική του ακεραιότητα από την επίθεση που δεχόταν με το συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη από συγκεντρωμένους και τόνισε πως ήταν σίγουρος ότι η σφαίρα δε θα έβρισκε πουθενά.
Η απολογία του Κορκονέα αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με τις ερωτήσεις που θα του υποβάλει ο εισαγγελέας Έδρας, Χαρ.Λακαφώσης, και την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα απολογηθεί ο δεύτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Σαραλιώτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου